Nyårsaftons morgon

Här sitter jag och har precis ätit en mycket god fläskpannkaka till frukost tillsammans med oboy och grädde. Jag har precis tittat på pocahontas och nu ser jag på Tarzan. Vilket fin sista morgon år 2011. Ikväll blir det middag hemma hos en av Alex polare. Sen vet jag inte riktigt vart vi ska, men det ska bli ett bra nyår. Ingen press för då blir det inte bra. Tips för nyår, man ska aldrig ha för höga förväntningar.


call your girlfriend


Barnlek, Alle Kanka, Julmat och klappar

Ja, en fullspäckad julafton bjöds det på hemma hos Ankan och familjen Klondiras igår. Julmaten var fantastiskt god hos Anna-Stina som i vanlig ordning bullade upp ordentligt med korv i två storlekar, köttbullar, sill i alla dess former, ägg, rödbetor, potatis, skinka såklart, jaa, all den där goda maten som man längtar så mycket till julen för. Kalle Anka var som vanligt då jag började förstå att det faktiskt var julafton. Barnlek och barnskrik från de fem kusinbarnen Molly, Hugo, Julian, Milo och Turid blev lite jobbigt lagom till att de skulle vidare till andra familjer. Då blev det jag, Alex, mormor, Ankan, Ackel, mamma och Hampus kvar. Men efter julklappsutdelningen fortsatte jag och Alex hem till hans föräldrar i Fridhemsplan. Där dukades ännu ett fantastiskt julbord fram. Härligt. Hellre två julbord än inget alls. Efter det följde ytterligare en julklappsutdelning. På kvällen tittade vi på Charlie Chaplins film moderna tider som Inger hade fått av sin son Alex. Sedan tog jag och Alex en skön uppfriskande promenad för att sedan lägga oss i den trånga sängen som vi för lite mer än ett år sedan använde vareviga natt. 120 cm bred säng är inget att rekommendera till två personer.
Lite julklappar jag har fått... En fantastisk kudde från hjärt vernissagen i gamla stan jag och mamma var på för några veckor sedan <3, presentkort på ohlssons tyger =D, filmer (illusionisten, amelie från montmarte, this is england och hur många lingon finns det i världen), ett fotbad, en väska, sällskapsspelet tjuv och polis... med mera. Helt underbara presenter, tack. Men det jag blev absolut mest glad av var min lillebror. Han hade köpt ett presentkort på centralbadet. Inträde till relax avdelningen ink. badrock o allt, PLUS en 25-30 minuters behandling. Jag ska LÄTT ta hot stone massage.
Idag fortsatte vi i mellandagsrea anda, vi var ute efter en TV. Vi vandrade runt på siba, elgiganten, mediamarkt, men trot eller ej så hittade vi våran TV på expert.. WHAAAAAT!?!?!! Helt osannolikt, men alla billiga TVapparater hade tagit slut på siba, elgiganten och mediamarkt så i ett sista hopplöst försök tog vi oss in på expert där vi hoppades att det fanns något kvar, men inte.. varenda tv-apparat vi tittade på var slut. Så vi frågade "experthjälpen" där (som visade sej vara en otroligt trevlig snubbe) om de hade några 40-42" TVapparater kvar... ja, sa han och hjälpte oss bort mot en TV som han sa var en riktigt bra panasonic... jag var ganska skeptisk, men följde med honom. Väl hemma så kan jag verkligen hålla med honom. En riktigt bra tv är det vi har köpt. Jag tycker dock att den är lite väl stor, för mej hade det absolut räckt med en 37", men Alex skulle absolut ha minst 40".

Julklapp

En julklapp till alex med ansiktsprodukter, står på förpackningen: how can you face the problem, when the problem is your face... Hahahaha!!


Alle kanka

Nu sitter vi här med Morbror Ackel, morbror Anders, gudmor ina, massa kusiner, fem kusinbarn, brorsan, mamma.. Ja en hel del folk. Troligtvis den största folkmassan vi har varit på julen nånsin hemma hos min morfars syster, Anna-Stina, ankan.19 pers tror jag vi e... Mysigt.


God jul


Klappat och klart

Årets julklappar. Helt klart. Nu ska jag sy in jul klänningen jag köpte sen blir det till å hoppa i säng.


Julshopping

Sistaminuten handlar julklappar med mamma och Hampus


Föreställningar

Ojojoj. Nu är det mycket. Otroligt dålig uppdatering... jag vet. Men jag har en anledning, vi har musikal föreställningar på balettakademien. Snart kommer det bilder, men jag tycker faktiskt att ni egentligen borde gå och titta och se bilderna i verkligheten. Måndag, tisdag och onsdag kl 19.00. Här kan ni boka bljetter:http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Stockholm/Scen-Studio-Fyra/dance-art1/ KOMKOMKOM och stötta oss i våra sista föreställningar som balettakademiens musikalutbildning.

Audition

Fy fan vad härligt roligt. Jag kom vidare från första kommersiella delen. Pust. Sen vart det klackar. Såå härlig koreografi, min stil. Jag e så sjukt nöjd över mej själv, men jag tror inte jag kommer få det. Folk va så galet duktiga. Och även fast jag kände mej galet snygg i klackdelen så tror jag inte att de såg mej... I gruppen som jag dansade var nästan alla riktiga proffs. Men jag e ändå sjuuuukt nöjd!!! =D


Am i ready to get branded?

Nu e de snart dags för branded audition. Många duktiga dansare här. Men jag e bara här för att ha kul!!


SVTs kostymförråd

Igår va vi på SVTs kostymförråd. Det var förvirrande, irriterande, sjukt kul men framförallt så blev man toktrött. Men här kommer lite sköna bilder.


Uggs

Jag hoppas att detta e skillnaden mellan riktiga uggs och mina fejkuggs. Det kändes som att gå i bara strumpor i slasket. Fyya faaaaan!!

Idag e det lussespex och post-lussespex-fest. Ska bli så sjukt kul att se vad ettorna hittat på. De har varit i skolan hela natten och repat ihop en parodi på skolan. Och sen på kvällen så ska vi tillbaka o ha maskerad. De sk också bli sjukt kul. Jag kan inte säga vad jag ska va, det blir en överraskning. Jag lägger upp en bild sen.


Beautybox

Hur ser din beautybox ut?


Make-up

Såå, idag efter skolan kom make-up artisten Jeanette till skolan och hjälpte oss med sminket till föreställningen. Sjukt kul att se henne arbeta och att få en sminkning till sin karaktär. Det tog lite tid bara.. Men de e de värt. Jag måste bara klura ut när jag ska sy min dress till lussespex-festen på fredag...


Snö

Hahaha... Så fort gick det. Redan nu finns det snö utanför våran lägenhet i hagsätra.

Jag e påväg till skolan, o ska snart sätta mej och titta på julkalendern, som btw e så braaa. Stämningsfull, ärlig och spännande.

Men jag vill bara berätta vad jag ska göra efter skolan. Till våran musikal har våran regissör lagt lite pengar på att vi ska få en hår och smink stylist, så idag så kommer hon till oss och ska prova våra frisyrer och sminket.

Förhoppningsvis kanske ni ikväll får en liten bild av hur jag kommer se ut på premiären... =D


Frost

Jaså nu börjas det... Frosten har börjat komma. Undrar hur länge det dröjer tills det snöar..?

Nu är det förresten sista vanliga veckan på balettakademien. Nästa vecka har jag musikalrep hela veckan och vi har roliga workshops på morgonen. Vi får välja mellan afromodernt med Malin wiskari, modern balett med Isac Spencer eller kommersiell jazz med zain. Jag ska ta zain varenda dag. Lätt!


Dansbilder

Jag lägger inte upp bilder som jag tagit på andra, men jag ska kolla med dem så kanske jag kan lägga upp några snart. Jag vet inte vilken jag ska välja som "cvbild" när jag söker dansjobb nästa helg. Vilken bild tycker ni?? Hjälp mej.

Sista chansen nu


Skaldjurspasta

Min pojkvän har hittat på ett underbart recept på en pasta med kräftstjärtar. Ni ska få receptet. Den är superlätt och supergod. Man kokar upp Crème fraîche saffran tomat i en panna, häller i kräftstjärtarna och spenaten. Samtidigt kokar man upp pastan. När pastan är klar gosar man ner den i såsen och då är denne fantastiskt goda rätt klar. Så enkelt va det. Använder man färsk pasta så tar det inte mer än 5 minuter.


RSS 2.0