Hummer pojken


Första veckan

Första veckan i skolan och en riktigt lyckad nollning avklarad. Vi hade så himla roligt med ettorna. Otroligt roligt att få lära känna dem lite bättre.

Nu ska det bli skönt att börja skolan på riktigt med det riktiga schemat. Bilder på veckan och gårdagens nollningsfest kommer strax komma upp på bloggen.

Åh lite kul ska vi ha


Alla rökare...

Att röka är okej för mej. Alla väljer vad de vill göra med sina egna liv. Jag skulle aldrig välja att förstöra mitt liv med rökning, men det är upp till var och en.

MEN det finns en grej som inte är okej för mej och det är respektlösa rökare. Det är bland det värsta jag vet! ALLA MÄNNISKOR VILL INTE RÖKA och det är faktiskt så att ALLA MÄNNISKOR RÖKER INTE! Vilket betyder att man kanske inte borde stå i enorma folkmassor och röka då folk med fina lungor faktiskt får i sej denna dödliga tjära som har förstört och fortfarande förstör folks liv.
,
Jag har astma och har alltid haft svårt för rökning. Jag vet många astmatiker som röker, och det är upp till er, personligen så tycker jag att det är riktigt dumt när någon erbjuder mej en cigarett, jag tackar nej och säger "jag är astmatiker" och personen ifråga svarar "det är jag med"... jaha. Varför?? Hur dumt är inte det? Men som sagt ni får röka om ni vill, huvudsaken är att jag inte behöver göra det.
,
Men så kommer man till fina the voice konserten i kungsan för att få en liten glimt och höra en liten ton av underbara chris medina och trots att stället är fullsmockat med ungdomar, barn och kanske 0,000001 % vuxna så är man omringad av cigaretter och cigarettrök.... IDIOTER!!! Bara för ni har ryckts in i ett dåligt beroende behöver det väl inte betyda att jag ska få i mej skiten också??!!?!!!
,
Jag kan med stolthet säga att jag har aldrig i hela mitt 21 års långa liv rökt en enda liten cigarett, inte ens smakat har jag gjort, och jag är JÄVLIGT STOLT!!!!

Skolstart

Äntligen har skolan börjat, nu är vi DU2. Härligt känns det. Nollningen är igång. Vi var mycket fina idag när vi skulle träffa de nya ettorna. Idag efter skolan var jag med några sköna klassisar på Nancys, en liten lunchrestaurang vid rådmansgatan. Sedan åkte jag till mammas skola där jag fick skriva ut studieförsäkran, stipendie ansökningar och annat kul. Nu e jag hemma och Alex ska snart göra en pasta carbonara på något nytt spännande sätt =P.

Imorgon har vi kroppskunskap med James McNatt, har ingen aning vad vi kommer göra... kanske bara lite intro till James, vet ej... Sedan har vi modernt med Jeanette.
.
Under lunchen ska vi förhöra nollorna på våra förnamn, efternamn och gärna mellannamn och smeknamn.
Sedan ska vi ha möte med Jan i fyran. Jag antar att det är ett möte i lite lära känna varandra stuk och feedback "instruktioner" typ... kanske en liten saga också. Haha, det ska bli mysigt. Vi har fyra dansklasser under veckan, sedan rullar det riktiga schemat igång nästa vecka.
.
Såhär såg min vackra klass ut idag.

ViiiiiLA och sytycd

Nu ska jag göra american pancakes, titta på de fyra senaste so you think you can dance avsnitten (har inte hunnit med dessa då jag har varit på Gotland och haft så mycket att göra denna veckan), vila och sedan måste jag diska och städa lite.

Idag

Idag hade jag tänkt ligga och vila nästan hela dagen. Jag ska till akies och köra med Treats en sista gång, sen blir det direkt hem till sängen och sova. Imorgon börjar skolan och då blir det ingen vila.

Nä, nu har jag insett att jag måste sätta igång kroppen. Måste komma iväg snart. Jag trodde att jag hade så mycket tid idag, men det hade jag inte. Efter showcaset då har jag tid, men nu är det bara dags att komma iväg.
Hoppas att ni kommer och tittar på oss idag. Treats company på balettakademiens öppet hus klockan 15.00 idag.

Showcase

Nu är det äntligen snart dags för showcase på balettakademien. Imorgon klockan 15 så börjar det. Alex sitter här hemma och ritar på våra treats tröjor. De e grymt snygga.

Vemodigt

Hallojs allihopa. Nu börjar jag skriva här igen. Nu har jag kommit tillbaka från gotland. Jag har tyvärr inte tagit så mycket bilder från gotlandresan, eller faktiskt inga alls, men jag lånade Alex gamla videokamera så jag har filmat en del. Men jag vet inte riktigt hur jag ska få in det till filer i datorn, men det ska vi lösa.

Idag har jag myst en del med alex, löst problem med treats tröjorna + tagit klass för Val. Imorgon ska jag på något sätt träffa Nicole, repa ca fyra timmar med treats + ta klass för Val.
.
Innan har jag känt mej tok tagg för skolan, men nu så känner jag mej på ett sätt lite nojjig för att sommarlovet och sommaren snart tar slut. Förstå mej inte fel, jag e fortfarande taggad inför skolan, men de e lite vemodigt att sommarlovet tar slut.

Öppet hus

söndag-onsdag är det öppet hus på balettakademien. Då är det också en showcase mellan klockan 15-15.30 på lördag och söndag där jag och några till från treats company ska dansa. Kom och kolla! Det kommer att bli awesome!! Ta några klasser samtidigt också när ni redan är där. Här har ni schemat för
http://www.folkuniversitetet.se/Global/DOKUMENTBANKEN/Lokala%20dokument/Dokument_Region_Sthlm/Skolor/Balettakademien%20Stockholm/Prova%20p%C3%A5%20HT2011%206.pdf?epslanguage=sv

Hemma igen

Hallojs. Sorry för extremt dålig uppdatering på bloggen, men imorgon ska ni få veta allt jag har gjort de senaste dagarna på gotland. Nu ska jag sova. =D

Sista halvtimman

Nu är det sista halvtimman på sommarjobbet. Det känns ändå lite konstigt och vemodigt att jag slutar nu, jag kom ju precis, bara för några veckor sedan... Jag har ändå fått en typ av relation med alla här. Framförallt så känns det väl lite tråkigt att inte luncha med Mira varje dag. Så himla go tjej som jobbar på ett av kontoren som ligger här. Vi lunchade på dagarna och snackade en massa. Ett litet ljus i jobbvardagen, men vi får fika någon dag. Eftersom hon jobbar här och det ligger så nära balettakademien så kan vi ju fika efter skolan/jobbet. Det kommer bli bra. =D

Nu är de bara en halvtimma kvar, sen e jag fri tills på onsdag då jag åker med Base23 till gotland. Ikväll kommer jag att sitta med spotify och försöka hitta låtar till undervisningen. Det ska bli jättekul. Jag ska ansvara för ett gäng ungdomar i 12-14 åldern. Jag ska undervisa i allt från hiphop till lyrisk jazz. Det ska bli jätteroligt.


gammal bild från föreställningarna på maxim för drygt ett år sedan med base23.

Nu är det snart dags att börja stänga ner här på SAB office. Tack för mej tjohej.

Un tatuaje

Jag vill göra en tattuering, eller jag vill göra flera tatueringar, men jag har äntligen kommit på min första, men jag behöver lite hjälp. Jag vill tatuera in ett danscitat på spanska. Jag har några stycken men kan inte bestämma mej för vilket jag vill ha på kroppen. Och mamma, snälla kontrollera stavning och grammatik oxo.

Vad tycker du? Rösta på din favorit =D

1.
La danza es la lengua del mundo
(Dansen är världens språk)

2.
La danza como se nadie lo ve, canta como si nadie escucha y vive como si cada día fuera el último
(Dansa som om ingen ser dej, sjung som om ingen hör dej och lev som om varje dag vore den sista)

3.
Si bailar es soñar, cuando hacemos los sueños reales
(Om att dansa är att drömma, då gör vi drömmar sanna)

4.
La danza es música hecha visible
(Dans är musik gjord synlig)

5.
Porque caminar cuando puedes bailar?
(Varför gå när du kan dansa?)


Min andra tatueringidé.. jag kanske slår ihop dem, vem vet. <3


Grillkväll och sista jobbdagen

Min siiiista dag på sommarjobbet. Ååååh, fan. Nu är det snart sluut. Så skönt. Jag är såå himla trött, efter jobbet idag ska jag direkt hem och sova. Jag ska sova ut imorgon så himla skönt. Sen blir det ju självklart Pride imorgon och på söndag.

Igår var hur mysigt som helst. Min plan var egentligen att jag skulle hem och sova järnet och mysa med pojkvännen. Men Alex hade annat planerat för oss. Georgios, Alex brorsa, bjöd på en supermysig grillkväll i Huvusta. För ersom inte vet det så är Georgios sous chef på Riche, vilket betyder att han e ganska sådär extremt GRYM på att laga mat. Och det visade sej inte lite igårkväll. Vi åt hamburgare och hans fantastiska burgare var helt sjukt galet goda! Jag proppade i mig två stora burgare plus en majskolv (Jag älskar majskolv<3) Jag åt mest av alla på hela kvällen trots tre killar... =D men jag hade knappt ätit nåt på hela dagen ska jag tillägga...


Bose hörlurar

Jag har nyligen köpt ett par nya hörlurar eftersom mina denon hörlurar gick sönder typ efter ett halvår. Jag e ganska kräsen när det gäller bra ljud och jag tyckte verkligen att de va bra ljud i mina denon, men eftersom de gick sönder så snabbt så ville jag inte ha ett par likadana till. Så jag gick elgiganten och frågade efter ett par hörlurar som var riktigt bra och helst under 500 kronor. Då visade han mej ett par Bose hörlurar. Det egentliga priset är ca 995 kronor, men just då, kanske för någon vecka sedan så kostade de 399 kronor. De är definitivt bättre än denon som gör väldigt bra hörlurar, de e verkligen riktigt värda priset om man värdesätter bra ljud. Jag vet inte om de fortfraande gör det, men vill ni ha ett par RIKTIGT bra hörlurar till ett bra pris, kolla in dessa på elgiganten på kungsgatan.

"Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet"

"Bose triport in-ear"

Tantrum to blind på Pride

De var en superskön och asnajs kväll igår kväll. Efter repet med treats, som gick bra, bar det av till kungsträdgården där mellas band tantrum to blind skulle spela. De spela gaalet bra och mella var hur snygg som helst på scenen. Jättemysigt att träffa henne efteråt också. Det var så himla längesedan vi sågs. Här kommer en av bilderna, inte alls den bästa men den får duga för nu. Det kommer mer sedan när johanna har fått upp sina grymt snygga bilder.

6 år och 11 månader

Ja, om en månad blir mitt och Alex förhållande 7 år. Det känns lite gaalet. 6 år det är ju ganska okej, men sju år då börjar det närma sej 10. Det är helt galet att vid snart 7 års förhållande är vi endast 21/22 år gamla och dessutom inte har haft några seriösa problem med förhållandet... Vi pratade om det häromdagen, jag och han, att vi har aldrig kunnat kalla vårat förhållande för ostabilt (peppar peppar), det är klart vi har bråkat, men vi har alltid vetat vart vi har varandra. Älskar dej gubben! <3

Här kommer lite söta kärleksbilder, djur emellan








coolstuff.se

Har surfat runt lite på internet såhär på morgonkvisten och hittat en del roliga saker på www.coolstuff.se som jag ville dela med mej av. Här kommer mina favoriter:


Blåsapan, nagelacksblåsare, kan bli din för 69 kronor
http://www.coolstuff.se/Blasapa_Nageltorkare


Sjukdomar som gossedjur, giant microbes, de kostar 79kr/st
http://www.coolstuff.se/Giant_Microbes


Beep egg, trallar olika visor beroende på hur mycket kokt ägget är, 195 kr
http://www.coolstuff.se/Beep_Egg


Toalettgolf. Det jobbiga är att man troligtvis aldrig kommer därifrån... 179 kr
http://www.coolstuff.se/Toilet_Golf


...Avkastade 11 åringen

Fortsättning. Nu har de intervjuat Gabrielle Ehnemark som tog hand om flickan som blivit avsläng från tåget i Kumla.

"Enligt Gabrielle Ehnemark är SJ:s agerande oursäktligt.

– Det är skandal att slänga av en liten unge. Hon visste ju inte ens var hon var. Nästa gång jag är i Stockholm ska jag gå upp till högsta chefen och fråga vad de håller på med.

Konduktören på SJ har uppgett att 11-åringen hade svårt att prata svenska. Det håller inte Gabrielle Ehnemark med om.

– Det är bara skitsnack. Hon pratar bra svenska. Det där är bara ett sätt för dem att skylla ifrån sig."
Från aftonbladet

Idioter!!!!! Jag blir så arg på när man hör sådant här. Bara för att flickan var utländsk så såg de en öppning att skylla ifrån sej på hennes Svenska.

Läs hela artikeln på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13414340.ab


Klockan 19.20 på kungsan

TANTRUM TO BLIND!!!! kom klockan 19.20 till kungsan och se tantrum to blind. Ett galet bra rockband och sångaren i bandet råkar bara vara min kompis Melanie, hon e såå himla bra. De spelar typ pop rock och jag rent ut sagt älskar deras musik. De e verkligen bra.


"Tell me once" en av mina tidiga favoriter, detta är en demo


"Get get get" också en utav mina favoriter


Ni kan också lyssna på dem på spotify, eller kanske tillochmed köpa deras skiva på cdon.com
http://cdon.se/musik/tantrum_to_blind/walk_out-14429797



11 år - Tvingades av tåget

Vad är det man ser på morgonen när man går in på aftonbladet.se? På ett tåg igårkväll satt en 11 årig flicka vars storasyster var på toaletten med biljetterna när konduktören kom. Hon blev avtvingad från tåget i Kumla. Helt otroligt. Är det det första de gör när de hittar en 11 åring utan biljett. Flickan pratade dålig svenska vilket gjorde att hon inte kunde förklara var biljetterna var någonstans.

Jag kan inte förstå hur man kan utsätta ett barn för något sådant. 11 år. Hur fan ska hon klara sej i en random stad? Som tur var hade hon hittat en snäll dam i Kumla som hon fick sova hos under natten. Damen hade även tänkt ringa polisen och betala en biljett hem till barnet. Så en dam kan bjuda på husrum och en biljett hem, men en konduktör kan inte låta henne sitta kvar på ett tåg bara för att hon inte hade en biljett.... Hur fan kan man slänga ut ett barn sådär??? Helt otroligt.

Här kan ni läsa mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13412090.ab

Akuten

Tänk att vissa dagar så är det ett rent helvete på jobbet och andra dagar går tiden jättefort. Idag, dagen till ära går faktiskt tiden rätt så fort. Så härligt när vardagen flyter på som den ska, men för min kära pojkvän mår inte så bra idag. Han har haft ont i halsen i två veckor och nu har han svårt för att öppna munnen också. Han är inte den som klagar men nu säger han att "jag har aldrig haft såhär ont". Nu har han fått en remiss till karolinska, så jag ska följa med honom dit efter jobbet. Mamma är en så himla snäll svärmor och skjutsar oss dit. <3 Tänk vad jobbigt det kan bli ibland. Vi blir aldrig friska känns det som. =P


Saker som fungerar mot ont i halsen:





Saker som gör/kan göra halsen sämre:




Tantrum to blind på PRIDE

Imorgon, Onsdagen den 3 aug, spelar tantrum to blind på pride festivalen i kungsan.

Här finns mer info:

www.facebook.com/profile.php?id=560714897#!/event.php?eid=118046114955924


Kräftan

Är det bara jag som har blivit förvånad över att det helt plötsligt har dykt upp kräftkalashattar i affärerna? Det kanske bara e jag som inte har någon aning om när kräftskivorna äger rum, men jag var inte beredd denna gång. Här kommer lite info om kräftskivor, kul va? =D

Kräftskivorna börjar när det är kräftpremiär, den andra onsdagen i augusti. Förr i tiden var det förbjudet att fiska kräftor innan dess men den regeln togs bort år 1993. Många håller ändå på traditionen och äter inga kräftor före kräftpremiären.


Kräftor har funnits i våra vatten sedan stenåldern och det kryllade av kräftor i våra sjöar, åar och bäckar under många århundraden. Kräftor sägs ha ätits i Sverige sedan 1500-talet men det var först i slutet av 1800-talet som man började samlas till stora kräftkalas då man åt kräftorna kalla, först kokta med krondill. Tidigare använde man kräftorna som ingrediens i olika maträtter som t ex kräftkaka och kräftkorv, och från 1600-talet fanns det kräftrecept i alla kokböcker som gavs ut. Det blev modernt med rätter där kräftorna endast användes som dekoration vilket gjorde att den svenska kräftstammen minskade avsevärt. För att skydda kräftorna stiftades år 1878 lagar som förbjöd kräftfiske innan augusti.


De stora kräftkalasen döptes i början av 1900-talet till kräftskivor. På grund av kräftpesten som kom till Sverige med kräftor från Finland år 1907, blev kräftorna alltmer sällsynta och idag har svenska flodkräftor blivit sällsynta och dyrbara.


Kräftskivan har kanske även bidragit till att Sverige aldrig fick alkoholförbud. Inför en folkomröstning 1922 om ett förbud mot rusdrycker, använde nej-sidan affischer av Albert Engströms med texten "Kräftor kräva dessa drycker".


Även i Finland, främst bland landets svensktalande befolkning, hålls kräftskivor.


Svårt att gå upp?

Godmorgon bloggen. Idag var en sådan där dag jag inte kom upp ur sängen. Det var helt förfärligt. Jag tog ju klass igår för Malaya (vilket var sååå härligt o skönt o allt vad det kan vara), så jag tror att min kropp var lite trött.

Jag börjar klockan 08.30 och så eftersom bussarna ersätter tunnelbanan från hagsätra så måste jag gå hemifrån en timma innan jag börjar, så jag måste gå hemifrån klockan 07.30. Om jag vaknar av väckarklockan klockan 06.00 till exempel, då ligger jag och snoozar tills jag absolut måste gå upp trots att jag faktiskt inte e sådär SUPERtrött. Då brukar jag gå upp ca kl 07.15. En kvart innan jag måste gå.

Men nu har jag hittat på en ny taktik. Jag får inte snooza. Jag väcker mej själv klockan 07.00, för då har jag bråttom och MÅSTE iväg snart, vilket gör att jag blir lite stressad, så då brukar jag faktiskt vakna väldigt fort och vara väldigt effektiv på morgonen.

Men idag... ÅÅHH!!! Så otroligt vad jobbigt det var. Det var en sådan där dag då man bara måste snooza. Måste helt enkelt. Men jag tog mej upp när klockan ringde i alla fall vilket bevisar att min teori faktiskt fungerar. Men det är ju bara så jag fungerar.


Jobbjobbjobbjobb

UUUSCH! Jag förstår verkligen att Nicole har tröttnat på detta jobb. Det är ett rent h*****e... SUCK! Idag ska jag iaf ta malaya. Det ska bli skönt att få dansa lite. Imorgon ska jag träffa min härliga barndomskompis Mathilda och på onsdag ska vi repa med Treats inför showcaset på balettakademien. Men det jobbiga är att jag måste hit vareviga dag och tråka ut mej själv. Jag får ta med mej en bok imorgon och sitta och läsa.


Sista veckan

Wooohoo! Nu är det sista veckan på sommarjobbet, sen har jag ju gotlandslägret kvar, men det är ju faktiskt riktigt roooligt, så det är ju ganska lugnt. Måste dock koreografera en del, men det är lite svårt eftersom jag inte riktigt vet var jag ska lägga nivån... Jag har iaf hittat en låt att koreografera till. Den finns här nedan, Movits med "Nah na na", sen kommer jag väl ta typ "grenade", så det är ju kirrat egentligen.



Alex hade haft det jättebra på bröllopet och Jimmy, hans kompis som gifter sej hade sagt till Alex: "Fan asså, jag glömde helt bort att säga till dej att de e klart du får ta med din brud" Haha. Jag lägger all skuld på Alex. Han borde ha frågat tycker jag. Men det var ju skönt att höra att man var välkommen iaf.

Det här som min fina nicle skrev som kommentar till ett inlägg (jag fattar inte varför jag inte kan publicera det...) stämmer ju till 1000:

"Haha, fan vad muppigt. Vem är det som gifter sig? Jag menar, om den personen kan bjuda Alex så bör den väl bjuda dig med eftersom kompisen lär veta att ni BOR ihop? Ni är ju iprincip gifta. Nä, dåligt!"
SÅÅÅÅ SAAANT!!!!!

RSS 2.0