Bli en dåre

I fredags var vi några från klassen på teater giljotin och såg en minst sagt speciell föreställning som hette Bli en dåre. Så fort man klev in genom dörren till teatern så började föreställningen. Vi satt i ett väntrum och väntade, tillslut blev vi mottagna, alla på olika sätt, vissa blev anhöriga och andra läkare eller psyksjuka. Jag blev anhörig och så följde föreställningen på olika sätt. Vi var på ett dårhus och fick ta del utav olika upplevelser som kan hända där. Vi fick prata med dem, äta med dem, leka med dem och mycket annat. Det var en väldigt häftig upplevelse. Jag gillade helheten, men (och det är ett ganska stort men) jag tycker inte att de kunde leva upp till de stora förväntningarna som de skapade. Jag har mycket delade meningar om föreställningen. Det fanns mycket som var dåligt, men också väldigt mycket som var bra. Det var en kille som enligt mej var bland de bästa skådespelarna jag har sett (Bilden i mitten, han med gitarr och längst ner). Helt sjukt bra. Vi följde med honom in i ett rum där han berättade om hans skilsmässa med hans fru och jag blev helt rörd utav hans känslor och sättet han berättade det på. Jag kan fortfarande inte förstå att det faktiskt var en skådespelare och inte en verklig händelse.

Bli en dåre spelas hela helgen, det är en 48 timmars teater. Alltså har jag egentligen inte sett hela pjäsen. Man kunde sova där och se hela föreställningen som pågäick mellan fredag-söndag.

Det var en tokcool idé som fungerade ibland och ibland inte. Men idén var ju riktigt bra, det skapade mycket spänning och stämning.




Sitter i mörker nere i balettakademiens st...

mms_img35741 (MMS)

Sitter i mörker nere i balettakademiens studio ett på instuderingen.


Asahi sushi

Åååh, vad härligt jag har verkligen letat ihjäl mej efter en sushi restaurang i hagsätra och i april öppnar de asahi sushi på torget... happy happy! Så najs.

WHAT's UP WITH THAT!?!?!


Sjuk ? Inte sjuk...

Fan, kan min kropp inte bestämma sig?? Så fort jag går utanför dörren känner jag mej såå hängig och när jag stannar hemma får jag skuld känslor för att jag inte är i skolan... Vad gör man? Stannar hemma tills man tror att man är frisk. I måndags var jag i skolan den sista (viktiga) klassen igår var jag hemma helt och idag försökte jag tillochmed dansa, men det gick ju inte, då satt jag och sen gick jag hem för att jag blev så trött av minsta rörelse och kunde inte koncentrera mej. SUCK! Jag vet inte hur jag ska göra imorn... jag måste komma till eftermiddagen eftersom vi ska visa upp larssans koreografi till studioföreställningen, men innan dess... ah suck.

Nu till lite roligare grejjor. Vi har äntligen kunnat ta ut våra utemöbler på uteplatsen (vi har en superfin uteplats, stor uteplats... den e lika bred som lägenheten själv, den e kanske 15 kvm om inte större...). AWESOME! Vi satte oss ner där igår när solen sken och fick en liten bild om hur det skulle kunna bli på sommaren när solen sken. Underbart! =D


Min fina pojkvän med ett tecken på kärlek... =P

Något riktigt skumt då... Som ni ser på bilden, så till vänster står det ett föremål misstänkt lik en dataskärm... jaha, varför står en dataskärm på philippas och alex uteplats tänker ni, det vet inte vi heller. När vi skulle ut på uteplatsen för att känna in våren så stod den där. Jag hade kollat ut på uteplatsen bara dagen innan och då hade det inte stått någon dataskärm där. Vi var lite oroliga att det var typ stöldgods, vi är ju båda så fördomsfulla när det gäller Hagsätra, men den ser inte helt ny ut, så det är nog lugnt.

Dataskärmen funkar, så vi vet inte riktigt vad vi ska göra med den, den verkar inte ha så många funktioner så att man kan kolla på TV med den, men jag ska snacka med lillebrorsan iaf för att vara på den säkra sidan... annars slänger vi nog den, så är det någon som vill ha en dataskärm, så säg till.



Dessutom har vi fixat till vårat badrum lite. Vi köpte en badrumshylla att ställa lite saker på, fruktansvärt praktiskt. Jag älskar den. Kolla vad fint det har blivit..


Whose line is it anyway

Här kommer två galet bra anledningar till att titta på "whose line is it anyway" som sänds lite olika tider under vardagarna på BBCentertainment. Det är teatersport, teaterimprovisation med extremt duktiga skådespelare.  

Lite skööna pruttar...


Lite mer humor

Här kommer lite fler delar ur min favorit komiker Michael McIntyres olika shower.

 

ENJOOOOOY!

 

 


Sjuuuuuuk lördag

Fan oxo. Kände det på mej igår. Jag var så himla trött i hela kroppen och på så extremt känsligt humör. På kvällen fungerade ingenting som det skulle ha gjort och allt bara rasade för mej. Imorse vaknade jag och mådde piss, men jag var ju tvungen att jobba. Det e ju lite sent att hitta en vikarie till en jazzklass och en streetklass klockan 10 på morgonen när den första klassen börjar klockan 12:30... Men det gick bra ändå. Nu ligger jag hemma i soffan och planerar min TV-kväll.


Japan katastrofen

Det är så sjukt att ett land så pass civiliserat som Japan kan råka ut för katstrofen som i denna stund härjar där. Det är ju fruktansvärt läskigt att en så stor katastrof kan hända så plötsligt. Som tur var behöver vi inte vara så hemskt rädda eftersom Japan iprincip ligger på andra sidan jordklotet. Men det behöver ju inte betyda att vi i Sverige är räddade för allt som någonsin skulle kunna hända på jorden..

 

Här kommer lite information om vad som har hänt i Japan de närmaste dagarna:

En kraftig jordbävning i Japan får långtgående konsekvenser. Kort därefter drabbas östra Japan av en tsunami som för med sig allt i sin väg. Reaktorer i kärnkraftverket Fukushima 1 exploderar och radioaktivt läckage rapporteras.

Fredagen den 11 mars, 14.46 lokal tid, 6.46 svensk tid

Den kraftigaste jordbävning som uppmätts i Japan har sitt epicentrum på 2,5 kilometers djup i havet utanför regionen Tohoku, cirka 380 kilometer nordost om Tokyo. Skalvet beräknas till magnitud 9,0 och är det femte kraftigaste i världen.

Kort därefter drabbas östra Japan av en tsunami. I hamnen i Sendai slår en tio meter hög flodvåg in och för med sig nästan allt i sin väg.

Från början rapporteras om några hundra döda men förödelsen är omfattande och ännu många fler befaras ha dödats.

En tsunamivarning går ut över hela Stillahavsområdet, och mindre tsunamivågor rapporteras från bland annat Taiwan, Indonesien, Ryssland, USA, Central- och Sydamerika.

Flera japanska kärnkraftverk stängs automatiskt vid jordbävningen. Ett mindre radioaktivt läckage rapporteras från Fukushima.


Lördagen den 12 mars, 15.36 lokal tid, 7.36 svensk tid


Reaktoröverbyggnaden i reaktor 1 i Fukushima exploderar. Samtidigt kommer rapporter om att upp emot tiotusen befaras ha dödats, i den enorma förstörelsen i Sendaiområdet, där flodvågen orsakat mer död och förödelse än jordbävningen.

Söndagen den 13 mars

Räddningsarbetet fortsätter efter jordbävningen och tsunamin. Det står allt mer klart att kärnkraftskatastrofen i Fukushima är mycket allvarlig.

Måndagen den 14 mars

Reaktor 3 i Fukushima exploderar. Evakueringen av boende påbörjas.

Tisdagen den 15 mars

Reaktor 2 i Fukushima exploderar. Dessutom utbryter en brand i den avstängda reaktor 4.

Denna gång befaras att tanken i reaktor 2 kan ha skadats.

Onsdagen den 16 mars

Det börjar brinna i en redan skadad reaktor. Försök görs med kylning av reaktorerna från helikopter.


Repotaget kommer ifrån DN

Lite bilder från Japan

 

Jag tror inte att det finns en enda människa som inte börjar tänka tillbaka på den hemska tsunamin år 2004 i thailand. Jag tänker tillbaka på de familjer som drabbades och alla människor som förlorade så mycket under den tiden. Inte minst på de personer i sin egen närhet som försvann eller förlorade nära och kära.

 

VARNING! Klippet nedan innehåller enligt mej själv mycket obehagliga bilder

 

Nej fy sjutton, nu har jag kollat på så mycket hemska klipp att jag sitter här och gråter, usch. Nu orkar jag inte mer. Nu blir det städa av.


Black swan

Igår va jag på black swan med mormor. Innan filmen åt vi på jensens bøfhus. Jag åt en såå himla god bbq burgare. AAhh. Och mormor åt en kalvfilé. Det var supermysigt. Anledningen till att vi firade så var för att mormor fyllde år. GRATTIS I EFTERSKOTT IGEN MORMOR!

Mormor en halloween på öland för några år sedan.

 

Ojojoj, den filmen. Jag kan inte förklara den, det enda jag kan säga är att den är väldigt välgjord, spännande och ja nej, jag vet inte... SE DEN! Den är väldigt vacker och annorlunda. Jag har några åsikter, när man dansar balett har man inte utsläppt hår, aldrig utsläppt hår, hallå, och det har de i typ två scenen tror jag. Det kändes väldigt dumt och konstigt. Men annars så är filmen fantastisk, något riktigt bra med den är att den känns så oamerikansk.

 

Nathalie Portman var heeelt fantastisk i filmen som alla redan vet, men jag tycker att Mila Kunis har fått för lite uppmärksamhet för hennes roll. Hon var helt galet bra och dessutom Barbara Hershey som spelade mamman, var tokigtbra.

 

Betyg: 4 av 5 smileys

 


UNDERBARA UNDERBARA CIRKUS

Det var bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv!!!! Det var helt svart framför en, och sen allt ljus som strålade ner på en. Heeelt fantastiskt. Sen dansade man ju med Karl Dyall också, så publiken skrek... Alltså jag kan inte beskriva känslan att stå på den scenen. Det var såååå j*vla kul! Adrenalinet bara pumpade, jag kunde göra annat än att le ett STORT FÅNLEENDE. Jag var så lycklig i den stunden. Jag ska göra precis allt jag kan för att få hamna på den scenen igen! Det blev världens inspirationskälla till att kämpa ännu hårdare för att bli den stora dansaren jag bara SKA bli.

 


Galen vecka

Shiiiit vad jag har gjort mycket denna veckan. Repat en massa, dansat på cirkus tillsammans med Karl Dyall och Jacob, dansat på födelsedagsfest, varit sjuk, varit på the black swan med mormor, lekt melodifestival och Carola Häggkvist på arlanda. Helt otroligt, fattar inte hur jag hunnit allt detta. Detta är anledningen till att jag inte har hunnit skriva något inlägg denna veckan.

 

Jag och Carola gjorde oss klara för giget och ville inte ha nåt regn på håret påvägen till giget


Vilodag

Nu vilar jag innan allting bryter loss nästa vecka. Vi börjar skolan + att jag har två dansföreställningar inom loppet av två dygn som ska repas till och utföras. Det kommer att bli en tuff vecka, men rolig.

 

Idag sitter jag hemma och tittar på de sista tävlingarna i skid-VM. Samtidigt försöker jag ladda ner alla mina sims på min dator. Eftersom min dator fick virus så försvann ju allt på datorn och nu måste jag installera om ALLT igen och The sims är ju inte ett undantag. Nu har jag snart bara två spel kvar att installera, sen blir det sims tajm.

 

Ikväll blir det melodifestivalen. Anledningen till att jag inte har kommenterat något om melodifestivalen är för att jag halvt som halvt bojkottar det. Jag tycker att det är så töntigt hur många gånger man ska rösta på bidragen och så. Jag tittar ju på det, men försöker att inte bry mej så mycket om vad som händer.

 

KRAMAR


Base23 ettårsjubileum

På onsdag har Base23 ettårsjubileum på cirkus. Vi lärare ska på mysig middag innan och sen ska vi åka till cirkus. Där har jag fått äran att dansa på scenen med karl dyall!!! Hur coolt e inte det?!? Jag ska dansa med Karl Dyall... =D Vet ni inte vem Karl Dyall är, vilket ni borde... så läs detta!

Karl Dyall

Gränsöverskridare är ett ord som förkroppsligas av Karl Dyall. Under många år har han rört sig mellan idrottens, streetdansens, musikalens, musikens och balettens värld.

Från att representera Sverige i Tae Kwon Do och koras till svensk mästare i streetdance har han burit upp en rad huvudroller inom teater och musikaler, till exempel A Chorus Line, West Side Story, Cabaret, Othello, Little Shop of Horrors och Singin’ in the rain. Han har också gjort musik till Peter Flacks revyer och till en rad dansnummer.

Som koreograf har Karl bland annat arbetat med Pippi Långstrump på Kungliga Operan, Ainbusk Singers och Stjärndamm på Folkoperan ooch en rad tv- och filmproduktioner. Han var också med och bildade succédansgruppen Bounce och har genom åren utbildat många dansare.

 

texten och bilden är tagen från Base23s hemsida.


Igår

Igår hade jag en väldigt bra dag. På dagen gick jag till ieam sportia i hagsätra centrum och lämnade cv. Han sa att just nu har de inget jobb att erbjuda, men ifall det dök upp något skulle han ha mej i åtanke. Det vore ett så perfekt sommarjobb. Jag har ju lite sommarläger på till exempel kühlers och base23 som jag ska jobba på, men det är inte så jättemycket och det är mest i slutet av sommaren, så jag är verkligen i desperat behov av sommarjobb. Iaf, sen åkte jag in till stan och träffade min baby hanna. Vi lunchade på muffin bakery. Det var supermysigt.

Efter det åkte jag till Kristineberg och barnvaktade mina goa goa barnvaktsbarn. Jag barnvaktade i tisdags och idag. Jag hade inte träffat dem på jättelänge och var så glad för att få se dem. Och jag blev ännu gladare när jag fick kramar och pussar i tusental. Härliga ungar.


Hamburgare+Gig+Sy

Idag så träffade jag mamma i liljeholmen för att äta lunch. Vi åt på lijleholmsgallerians foodcuart i BBQ burger bar. AAAAh riktigt god hamburgare... Jag dog nästan. Supermysigt att luncha med mamma oxo. Det måste vi göra om.

Sen bar det iväg till Lasse Kühlers dansskola där jag och Carola repade. Vi ska giga om en vecka på en födelsedagsfest, det kommer bli superkul. Repade i 4 timmar, det var superkul. I slutet blev det en liten lekstuga, men annars så var det ett sjukt effektivt rep. Vi satte nästan hela koreografin. Kändes riktigt bra.

Vi har också bestämt kläder och sånt, så vi har verkligen varit effektiva. Men det var en sak vi bestämde som jag inte hade... Ett svart paljettlinne, så då var det bara att vandra iväg till Ohlssons tyger där jag köpte tyg att sy mitt paljettlinne med. När vi var där hittade Carola en stor vägg med en massa pälstyger som det var 40% rabatt på, så jag gick med på att sy en pälsväst till Carola och då köpte jag tyg att sy en till mej oxo.

Nu e jag äntligen hemma. Jag har redan klippt ut tygbitar till både paljettlinnet och pälsvästen, och dessutom eftersom det blev tyg över har jag designat och klippt ut ett till linne att sy. På lördag kommer jag hem till mamma och mammas symaskin. =D


Mamma har vunnit

Efter att ha träffat Viktor och mamma på La Neta åkte jag till Alex jobb, Dressmann i Kista galleria. Där hade jag lite tid över, så jag bestämde mej för att ta en liten shoppingrunda, kommer faktiskt att få lite extra pengar i mars, har lte gig o sånt å göra. Men iaf, jag har varit superhård på det faktum att jag ALDRIG NÅNSIN ska köpa ett par höga jeans, nånsin! Men nu har mamma vunnit. Jag har köpt ett par höga jeansshorts.

Bild 1

  • Linne från Bikbok 79 kr
  • Overkneestrumpor från åhlens 49 kr

Bild 2

  • Jeansshorts från Monki 350 kr

Bild 3

  • Pistage färgade jeans från cubus 199 kr
  • Örhängen från Ginatricot 99 kr

La Neta

Idag har varit en mysig och skön dag. Först så vaknde jag och satt och mös framför TVn och vinter VM. Åt nudlar eftersom min tunga inte kan äta så mycket annat (jag fick ett slag under käken av Larssan i torsdags på kontaktimprovisationen, fick ont i käken men det som gör ondast e fan dessa j*vla blåsor PÅ tungan GRRR... men inget ont till larssan, jag hade lika stor del i slaget som han)

 

Sen åkte jag in till stan och köpte födelsedagspresent till Laura, som fyllde år för en vecka sen, men bättre sent än aldrig. Sedan träffade jag mamma och kusin Viktor som kommer från Mexico på La Neta. Vi åt Mexikansk mat, pratade och mös. Jag måste börja snacka mer spanska så att man lär sej. Vi har ju faktiskt en spansk-talande granne.

Godaste ölen jag nånsin druckit (om nån vet var man får tag på den så BERÄTTA!!!!!!)

Viktor och mamma, pratar

Viktor och mamma


RSS 2.0