Hiphop

I onsdags på hiphopklassen fick vi istället lite hiphophistoria i filmer. Några underbara hiphopklipp. I första klippet kanske några känner igen Phillip Chbeeb (aka Pacman) till vänster i första filmen från So you think you can dance. Den andra killen är Brandon Harrell aka 747. Andra filmen är So real cru och Andrew Baterina (också som koreograf). Tredje filmen, min absoluta favorit just nu Lyle Beniga, han e såååå TUNG!



Höstlov

Underbara höstlov. Det blir ett höstlov med planering inför min nya lägenhet. Wiiiiii! Jag är så lycklig. Jag har dessutom precis fått reda på utav min härliga mormor som håller koll på var folk bor, att mina kusiner bor när mej, inte ens 1 km fågelvägen. Det känns jättebra. Det är alltid härligt att ha nära till vänner.

Nu har jag suttit på ikea och tittat på vad man ska ha. Jag älskar min 4-delade expedit hylla så jag hoppas att Alex går med på en till expedit hylla, 25-delad. Dessutom är det möjligt att jag får köpa en begagnad soffa utav våra grannar som precis köpt den till sin pappa på hemmet, men nu när han ska flytta så får den inte plats längre.




Idag blir det lite mer fix inför lägenheten, scrubs och The sims 3 (nya kvällsnöjen, WOHOOOO!) =D. Jag kanske tar mej ut i höstrusket också för att ta lite sköna höstbilder. Det blir alltid så fina bilder på hösten. Men efter vidare eftertanke blir nog den planeringen uppskjuten till imorgon.

Nu e jag påväg till kontraktskrivningen av...

mms_img34996 (MMS)

Nu e jag påväg till kontraktskrivningen av min nya lägenhet. JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET! Haha! Jag dör av lycka. De e helt sjukt. Önska mej lycka till.


Matlåda... Till alla klassisar som känner ...

Matlåda... Till alla klassisar som känner sej träffade. Jag orkar inte höra en massa tjat om att jag köper mat mycket. Även fast just du kanske bara har sagt det en gång så får jag höra det från andra också o det är galet irriterande. Jag skulle förstå att ni var oroliga för mej ifall jag inte åt eller ifall jag bara åt på mc donalds och var trött hela tiden, men jag äter mycket det är bara det att jag KÖPER mat ibland. De e lixom lite svårt att laga mat varje dag när man bor på två ställen varav en hos pojkvännens föräldrar. Jag tänker inte sno deras mat till matlåda inte heller ta över deras kylskåp med min mat (då de faktiskt redan klagar över att det e för litet). Jag vet att det blir dyrt, men jag kan se över min egen ekonomi! Så SNÄLLA! SLUTA TJATA!


Välkommen Janos!

Välkommen in till familjen Gjöres Janos!, namnet är bara preliminärt. Hoppas du kommer att trivas.


Min morbror Ackel har köpt en andra katt. Vi är en stor kattfamilj vi Gjöres. Min mamma har haft två katter innan, Persson och Issi. Nu har vi Frasse och Saaba. Min ena morbror Anders familj hade Sune och Morris. Sune försvann på Öland, men Morris lever fortfarande. Kusin Fia har katten Angus. Min yngre morbror Ackel har haft tre katter tidigare, Amanda, Tarza och Ragnar. När Ragnar var den enda kvar utav de katterna köpte han två katter, systrarna Tilda och Saaba. Vi fick Saaba och han behöll Tilda, men nu när Ragnar dog i våras blev han sugen på en till katt så idag kom han hem med Janos. Namnet är bara preliminärt som sagt.



Återhämtnings-söndag

Förlåt för dålig uppdatering. Det är så mycket som har hänt att jag inte riktigt vet var jag ska börja, men vi kickar väl igång med frost och snö. Herregud, nu blir det snart vinter. Nu börjar ju den där hemska perioden med frost, snö, slask, frost, snö... osv.



Jag och therese larsson var på en hårvisning i tisdags och färgade håret. Jag fick kopparblont hår, inte så jättestor skillnad från det jag hade innan men nu e det lite mer rött och med slingor, inte lika dassigt som de kallade min tidigare hårfärg. Therese fick platina blont hår med coola slingor på ena sidan i koppar, lila, grönt och en massa knasiga färger. Men det var så sjukt snyggt. Det låter hemskt, men när man la över en del av det blonda håret så skymtades bara färgerna lite grann och det blev galet snyggt.



I torsdags var jag och Alex på visningen för lägenheten som jag står etta på. Den var jättefin med en stor uteplats, ett ordentligt kök, många garderober med mera. Jag älskade den. Jag vill verkligen ha den. Jag har tackat ja till lägenheten och nu ska jag bara skicka in studieförsäkran, lönespecifikationer och anställningsavtal, så att de kan vara säkra på att jag kan betala hyran. Och om de godkänner mej som deras hyresgäst så får jag lägenheten. Wiiiiiiii! Håll tummarna för mej nu i veckan som kommer.

Här är köket


Igår va det klassfest på Lidingö hemma hos Johanna som bor i torsvik. Herregud vilket kaos. Mycket hände som jag inte kommer ihåg... Haha. Jag ringde mycket till Alex vet jag och jag hade extremt dåligt samvete för att ha hånglat med therese. Jag satt mycket i köket och hade djupa samtal om till exempel varför jag inte vill bli kallad Philippa pippa. Dessutom har jag och Hanna har bestämt att vi endast får dricka läsk på torsdagar (varför jag sa torsdagar vet jag inte men det kändes som en bra dag just då). Jag ska bli av med mitt läskberoende nu! Jag kom till insikt igår när jag pratade med Hanna om hennes rökning. Jag var verkligen helt förvirrad när det gällde Alex. Jag ringde honom hela tiden men jag har ingen aning om varför jag ringde honom och varje gång jag ringde honom så trodde jag att det var den första gången... Förlåt Alex. Jag måste ha varit superjobbig.

Nu ska jag och mamma spela gin rummey som vanligt och sedan ska jag gå ner till Ica och kolla om de har Billys pannkakor. Annars ska jag försöka hitta något annat bakiskäk jag kan få i mej. Har såååå galet ont i huvudet.


One-piece + Lägenhet?

Jag ÄÄÄLSKAR min brorsa. Han kunde faktiskt toppa hörlurarna från förra årets födelsedagspresent. Jag fick en rosarandig one-piece. Det roliga med one-piece är att jag ALLTID har längtat efter ett mode med heldräkt. Det är såååå galet skönt. I love it!

Idag efter skolan gick jag och Jackie först hem till henne och duschade, sen fortsatte vi ut till fisksätra, till nicole. Där fick jag en jättemysig födelsedagsmiddag. Tacos och massor med läsk. Hihi. Jag fick present också av gullungarna. Jag fick lite roliga köksprylar och en godisskål från lagerhouse. Love lagerhouse.

Jag borde egentligen ha gått och lagt mej nu eftersom jag börjar skolan klockan 9 imorn, men jag måste få dela med mej av ett riktigt roligt humorprogram på BBC entertainment som heter "Whose line is it anyway".


Jag står på första plats på en lägenhet ute i hagsätra. Underbart. Jag ska på visning imorn. Så otroligt tur att jag kollade bostadsförmedlingen idag för jag hade fått för mej att visningen var på fredag. Nu hoppas jag bara att jag godkänner lägenheten och att hyresvärden godkänner mej. Håll tummarna. Det här är min sista chans på en lägenhet på låååååång tid!

Sov gott! Och som sagt håll tummarna nu.

Vill bli lite glad

Jag har inte haft en sjukt enkel och skön dag, så jag vet att det är sent och att jag egentligen borde gått och lagt mej för länge sen, men först vill jag bli lite glad. Här kommer en sjukt söt kille som gillar att riva i papper
vissa är liksom bara gjorda för att dansa...
sist och antagligen minst en liten liten kissekatt

Hur mycket?

Hur mycket skit ska man behöva stå ut med? Vad gör man när man behöver göra något för sin egen skull, när man behöver tänka på sej själv i första hand, men det känns som om man sviker andra? När det handlar om att må bra eller dåligt i hjärtat, vem prioriterar man?

Bloggtips och mattips!

Nicoles matlåda. Nicole som går i tvåan på balettakademien skriver recept på matlådor. Fantastiskt för alla dansare eller alla andra också för den delen som behöver mat med sej varje dag. Hon har precis börjat, så gå in och kolla så hon skriver måååånga recept. Det ser supergott ut.

http://nicolesmatlada.blogg.se/


(Bilden tagen från Jackies blogg)

Sängen dag

Här ligger jag med saaba som går omkring huvudet och spinner och gosar. Jag ligger fortfarande i sängen. sååå skööönt. Idag ska jag träffa nicole en kortis å fika, sen ska jag hem och slappa lite till.

Imorgon fyller Hampus år. Jag tycker att det är så trist med presenter när man inte kan ge dem direkt utan måste vänta i en evighet med att ge dem... Iförsej bara en dag men iaf. Jag fick till det ordentligt där på slutet med hans present. Det blev verkligen skiiiitbra. Men jag kan inte säga något eller visa något för det händer att han går in på bloggen, men jag visar en annan dag.

Ha de skönt idag. Kramar

This is me

Bästa promendad: Långängen på lidingö

Favoritdryck: All sorts läsk, men kanske helst fanta

Favoritdrink: vanilla sky

Bästa fyllekäket:
Big Mac

Äter lyxmiddag på: hemma =p
Fikar gärna på: muffin bakery på drottninggatan

Läser just nu: Inget

Läser helst: Inte alls

Favoritfärg: gul/orange

Favoritmärke: Nolita

Favoritskor: Mina ormskinnsbruna sandaletter från nilssons

Modeförebild: Cherie Hampton (dansare men klär sej så gaaaalet snyggt)

Motionerar: Minst 5 timmar om dagen på balettakademien

Favoritprodukt på Systemet: vitt mousserande SÖTT vin

Favoritprodukt på Apoteket: tigerbalsam

Lyssnar på: Techno, rnb, hiphop

Bästa förfestmusiken: ”I like to fuck”, ”Alorse on danse”, ”We no speak americano” och ”The bad touch”

Senast gnolade: ”Im a woman”

Senast köpta skivan/-låten: Det var nog Gagas album tror jag

Dansar helst till: allt som går att dansas till

Senast sedda teater-/bio föreställning: Toy story 3D Feett gryym film!!

Senaste impulsköp: en klänning från nelly.com

Senaste fyndet: Två par adidas skor på adidas outleten i hammarby sjöstad

Fulaste klädfärg:  Alla färger blir snygga om man använder dem rätt

I dvd-spelaren/datorn: Scrubs säsong 8 =D

Värsta huvudbonaden: Basker

Bästa huvudbonaden: Mössor

Favoritaccessoar: Halsduk

Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Filmer och serier på ipoden och mobilspel


(Listan snodde jag från johannas blogg, and made it my own =p)


Dag 45 på balettakademien

Idag hade hela utbildningen alltså alla årskurser prat med Jan (rektorn) på morgonen. Vi hade prat om gruppen och den här gången gjorde vi något som Jan kallade för speed-dating. Det gick ut på att alla i klassen skulle ge feedback till varandra. Så man satt två och två och så skulle man säga "Något jag uppskattar hos dej är.... och något jag skulle vilja se mer av hos dej är....". Det var jättebra att få höra saker man behöver tänka på och det var väldigt häftigt att folk faktiskt ofta sa samma saker. Men något som var väldigt skönt var att få höra allt det där som man faktiskt håller på att glömma bort, allt det där man är bra på. Det var väldigt inspirerande och skönt. Något jag blev väldigt glad över var att många tyckte att jag alltid ger allt jag har på klass.

Ganska direkt efter detta så hade vi balett och den klassen gick ju faktiskt ganska bra. Jag tror faktiskt att det var tack vare peppningen på speed datingen innan.

Sen hade vi lunch och efter det hade vi jazz. Då va det sista gången med våran poppiga koreografi till Robyns dancing on my own. Vi hade delats upp i mindre grupper och vi skulle cleana oss själva och helt enkelt göra det till ett nummer. Våran grupp blev riktigt tajt. Vi hade nog lagt ner mest tid på cleaningen av alla kan jag tänka mej.

Sen hade vi sång och gick igenom några låtar till musikalen.

Nu e jag hemma och myser.

Hampus fyller 19 på måndag

Jag och min brorsa fyller år med exakt en veckas mellanrum, så denna måndag är det hans tur. Han har ju faktiskt inte gett mej någon present än, så han har inte satt någon standard. Det är synd för jag brukar köpa saker efter vad han köper åt mej. Förra året t.ex. fick jag ett par underbara stora guld skullcandy hörlurar av honom. Då blev det en fin födelsedagspresent tillbaka. Folk jag inte känner kommer fortfarande fram och berömmer mej på stan varje gång jag har på mej dem. Aj löööv them.

Men iaf, vad sjutton ska man köpa till honom i födelsedagspresent? Tjejer är ju lätt att köpa presenter till, man kan köpa smycken, inredningsgrejer, kläder, blommor till och med. MEN KILLAR!? Vad köper man till dem? Han har ju redan allt... En xbox som man inte får köpa spel till för tänk ifall det blir fel spel, han har en tv, en dator med trådlöst tangentbord. Vad mer finns det? Alex föreslår porr, men det känns liksom inte rätt till en lillebror. Suck. Jag får ge mej ut på stan och leta sönder mej själv.


Så var man 21

Ojojoj vad tiden går. Kanske får man lite åldersnojja iaf. Min födelsedag igår var kort men underhållande. Den började med skönsång från mamma och Hampus på morgonen, med frukostbricka och några få presenter, ett fat och lite godis. Jag ska också få gå på SUGAR, i hetaste laget, med mamma. Men det visste jag ju redan...



Sen i skolan blev jag firad på flera olika sätt. Jag fick en läsk utav Alex (alla vänner som känner mej bra vet att jag är otroligt beroende av läsk) Tack Alex <3 (Inte pojkvän Alex, utan en annan Alex i klassen). Sen sa Helle till balett fröken "Philippa fyller år idag" så då fick jag skönsång från klassen (kanske inte lika vackert som mor o bror, men det var charmigt ändå). Å under första övningen vid stången började pianisten Björn, en av mina favoriter att spela "Ja må hon leva" melodin. Det var mycket gulligt. På jazzen sedan började dessutom Evelyn att sjung "Happy birthday to ya..." och självklart följde vår lilla halvklass efter. Men det var mysigt.

Efter skolan träffade jag Alex och vi gick på en visning i vasastan (lägenheten var superfin, men jag kommer aldrig att få den för jag står på 8e plats). Sen åkte vi hem till honom och jag fick en superfin grön adidas dräkt. So happyhappyhappy. Sen somnade jag typ efter paradise hotel. Ja, jag tittar på det. Det är, hiiilaaaarious.

Jag som 20 åring.


TACK förresten för alla underbara hälsningar både på facebook och via sms. Aj lööv u.

Stage dansshowen VT2010














Bilderna är tagna utav Ellinor Göransson <3

Charles Moore

Jag har glömt att berätta. Charles Moore, The Charles Moore ska hjälpa oss med våran produktion till musikalen i skolan. Eftersom jag går en musikalinriktad dansarutbildning så kommer vi att göra en musikal varje år med hjälp av våran teaterlärare Tomas, sånglärare Helen OCH the one and only CHARLES MOORE. Jag försökte hitta en bild på honom på internet, men hittade inte en enda. Helt sjukt enligt mej, men aja. Såååå coolt.

Min och Majas fika efter mötet med den stora koreografen. =P

Min macka och läsk såklart...

Söndag = slappdag

Söndagar är den bästa dagen, den enda dagen jag inte gör någonting på under hela veckan. Underbara söndag. Då kan man väl tycka att, vadå? Du dansar ju inte på söndagar... Är de verkligen den bästa dagen då? Självklart skulle det vara kul med lite dans, men jag gör det varje dag annars och gör man något varje dag så blir det inte så speciellt. Fortfarande roligt, självklart, men de dagarna är inte lika speciella som söndagen, slappdagen. Denna söndag är det dessutom sista dagen som 20 åring. Tänka sej!! Philippa fyller 21 år. Åldersnojja? Näää, inte riktigt än.

Gulle saaba imorse

Här är förresten min nya vinterjacka.. =D

GRATTIS - IFK Lidingö till division FYRA!!

Pappas pengar hjälpte. Hässelby förlorade sin sista match och Lidingö vann! Nu går IFK Lidingös A-lag upp till division 4!! WOOOHO!!! GRATTIS!!



Tvåorna i serien, Hässelby. Här kommer deras lite pinsamma TIFO från förra veckans match mot Lidingö igen (bara för att det är så kuuuuul) Hilaaaarious:
"Pappas pengar hjälper inte mot oss - vi ska till fyran efter tidernas kross"

1,5 lediga dagar

Så skönt att vara hemma igen. Idag har jag jobbat på base23 och innan det var jag och Therese på en hårsalong och skulle vara hårmodeller, men vi kände inte riktigt att den stilen på hår skulle passa oss, så frisören ville inte klippa oss för att vi verkade så osäkra. Haha. Men de fick våra nr iaf och de ville använda oss till nästa års collection. De gillade våra ansikten sa de. Hihi. "Beautiful face, beutiful eyes" sa han till mej när vi pratade ensamma. Scooore! Sen pratade vi med en annan kille som ville använda oss som hårfärgsmodeller. Han skulle ringa i veckan. Hoppas att det blir av. Det vore jättekul. Jag klipper inte gärna mitt hår kort, men jag är superöppen för att färga håret. Det är så roligt att testa. Jag kanske inte vill ha helgrönt hår, men jag tror inte att det är superinne med grönt hår just nu, så det är nog lugnt. Kolla dessa underbara färgerna:


Lunch på akies. Nu ska vi ha fernström i j...

mms_img34256 (MMS)

Lunch på akies. Nu ska vi ha fernström i jazz. Woho! Igår blev jag avputtad från bussen, av en kärring som tyckte att jag inte fick plats. Jävla bitterfitta. Jag hatar surkärringar. De fattar inte hur små grejer kan förstöra ens dag. Jag har t ex en stukad fot o pga hennes knuff va jag tvungen å landa på min dåliga fot. Idiot! Jag gick fram till henne o sa till henne att man kan faktiskt prata me varann, men jag e ganska säker på att hon tycker att hon hade rätt. Jävla tant!


Får jag sova lite, SÄNG!

Åh så skönt äntligen är jag hemma, det har varit en lång dag idag. Jag hade sång i en halvtimma idag så istället för att sluta 17 så slutade jag kl 18 idag. Kul med sång men den där extra timmen tar på psyket lite har jag märkt. Aja, nu e jag hemma och snart ska jag gå ner till affären o köpa lite köttbullar tror jag, eller något annat gott att äta.

Therese i stretching positionen-grodan

Mega Mysiga Maja med Riccard som bakgrundsdansare

Hanna med hennes oooootrooligt fina törstsläckar vattenflaska

Alex, mitt i prick. Jag fick dej =D

Innan skolan idag var jag hos tandläkaren. Jippiii! Jag hade inga hål, men tandläkarn skällde på mej för att jag måste borsta tänderna bättre. Hihi, ooops. Så tandläkarn är nog glad att den där rabarberpajen som jag tänkte göra i helgen aldrig bev av, men jag tänkte egentligen skjuta upp det till idag istället, men det blir nog inget idag heller. Jag får satsa på onsdag för imorn jobbar jag... Förresten så blev det inget av den där lägenheten heller. Jag vet, jättetrist. Menmen vi får satsa på något annat och hoppas på det bästa.

Alltså roligaste killen i stan Talking tom!!! Han e så kul. Alla som har android telefoner måste skaffa talking tom.

Ny fungerande mobil

Det är helt underbart. Jag kan ringa, gå in på kontakter, jag kan skicka sms, ta emot sms, det finns så mycket man kan göra med en fungerande mobil. UNDERBART! Mitt liv är tillbaka. Tänk att man är så beroende av sin mobil. Jag e det iaf. Det blev en annan mobil än aino som jag först skulle få. Det blev istället en Xperia X10 mini pro. Wooohooo! Den e jättesöt, med ett tangentbord och allt. Finast! Nu så kan man smsa mej igen. Haha, så fort jag satte på mobilen så kom det cirka 30 sms som hade legat och väntat i rymden =P.


Idag ska jag leka med mobilen, slappa, titta på film, slappa, äta grekisk korv som Christos (Alex pappa) tagit med sej hem från grekland, slappa, laga och äta rabarberpaj och så ska jag slappa... =D

Grekisk korv, Loukaniko

Martin Ljung 1917-2010 R.I.P.


Martin Ljung var en originell komiker född 1917 och avled i förrgår den 30 september 2010, 93 år gammal. Han var med i bland annat Fröken Julie (1951), Ratataa (1956), Far till sol och vår (1957) och Pippi Långstrump på de sju haven (1970) det är väl därifrån folk i min ålder kanske känner igen honom som mest. Min pappa har alltid pratat om Martin Ljung och om den gången han helt oväntat slår en volt på scenen. Här kommer därför det lite samlade klipp från viking. R.I.P. Martin Ljung.

Lägenhet och fotboll

Nu börjar det äntligen traska lite framåt i lägenhetsfronten. Jag står på andra plats på en etta i Hässelby. Jag trivs i området och lägenheten var faktiskt helt okej. Nu ska hyresvärden bara godkänna personen som står innan mej, men ifall de inte godkänner den personen så blir det min tur, och de har ingen anledning att hoppa över mej, så i så fall så e den min. =D Hoppas hoppas hoppas. Grejen är att nu är jag bland de äldsta som är 20 år eftersom jag fyller 21 om cirka en vecka, så alla ungdomslägenheter som har kravet 20 år är jag nästan först på. Men nu fyller jag ju snart 21, så det här är min sista chans på en hyresrätt på ett ganska långt tag. Lite pirrigt.

Idag har jag varit och tittat på min brorsas fotbollsmatch, fastän han inte var med i den. Han har ju gips på fingret efter hans operation. Men matchen idag var superviktig och de skulle åka dit med bil ungefär när jag var klar med mina klasser på base, så de svängde förbi och hämtade upp mej och så åkte vi till matchen.

Hampus spelar i Lidingö IFK's A-lag, de spelar i division 5, vilket är en väldigt låg division. Men efter att de har bytt från riktigt dåliga tränare till suveräna tränare så har de börjat kämpa sej uppåt. Såhär såg tabellen ut innan dagens match

Tabell                Målskillnad          Poäng
Hässelby            62-17                48
IFK Lidingö FK     59-24                45
Hanvikens SK      60-32                38

Vad som ska nämnas är också att Lidingö ska egentligen ha tre poäng till för en egentlig vinst mot ett lag, men pga ett rent administrativt fel så fick Lidingö böta tre poäng samt 3 mål i målskillnaderna.

LIDINGÖ VANN IDAG! 1-0. Sååå skönt så nu ligger Hässelby och Lidingö lika och det är bara en match var kvar att spela. Men eftersom Hässelbys målskillnad är bättre än Lidingös så ligger fortfarande Hässelby etta. Det är bara ett lag som får gå upp i division så för att Lidingö ska gå upp så måste Lidingö vinna nästa match och Hässelby får spela lika eller förlora.

Nästan mål

Här var Hässelbys fina TIFO. Haha, ifall det är svårt att läsa står det
"Pappas pengar hjälper inte mot oss- vi ska till 4an efter tidernas kross"
Haha, oj vilken kross det var.

RSS 2.0