Dagens outfit

Äntligen börjar våren komma tillbaka. nu trotsar jag vintern och sätter på mej en vårjacka. Nej, jag kommer inte frysa, av erfarenhet så värmer alltid mina lurviga gamla skor från marc o polo mej.

 

Skor - Marc o Polo

Strumpbyxor - Pierre Roberts

Jeansshorts - Avklippt herrmodell från HM

Linne - HM

Skjorta - MQ

Jacka - VeroModa

Halsduk - ?? en gammal kompis


Övertränad

Att vara övertränad är inte riktigt som det låter. Att vara övertränad är iprincip att kroppen har jobbat så hårt så att den inte vill mer, behöver vila.

 

Jag tror att jag är påväg att bli övertränad. I förrgår hade jag feber på kvällen i bara några timmar när jag hade sovit lite blev det bättre, jag e lite smått sjuk hela tiden, allt går bara nerför jag blir typ sämre och sämre ju mer jag tränar på saker och jag vaknar hela tiden under natten, jag e extremt känslig just nu (jag grät på jazzen i skolan igår), jag e stressad, har ingen stor lust att äta (vilket e VÄÄÄLDIGT ovanligt för mej) och jag kan typ inte alls göra armhävningar längre...

 

Symptom på överträning; överaktivitet:
- ökad vilopuls
- minskad prestationsförmåga, fysisk och psykisk
- minskad aptit
- viktminskning
- fördröjd återhämtning efter träning
- ökad irritabilitet
- ökad känslomässig instabilitet
- störd nattsömn
- förlust av motivation
- ökad skadefrekvens
- ökad infektionsfrekvens
- minskad styrka


Det finns väl en stor risk att jag är lite övertränad. TUR ATT JAG HAR SPORTLOV!!! Och under sportlovet ska jag lära mej att ta hand om mej själv mer. Det är verkligen A och O i mitt liv och jag måste väl kanske erkänna att jag inte följer den regeln riktigt bra. Jag måste lära mej att äta mer, sova längre, bland annat. Under sportlovet ska jag gå och ta en massage.

 

Idag ska jag titta på melodifestivalen med mamma. Jag hoppas att hon kommer hit så jag slipper åka ut till Lidingö =p


Eva Gardfors, Jennie Widegren och Therese Carlsson!!!! <3

Nu är det två dagar kvar till sportlovet. Åh, vad jag längtar. Visst skolan är rolig, men jag är verkligen påväg för en nerförsbacke. En stor anledning till det är för att jag är så extremt trött. Är man dansare och är nere i en svacka har man det hemskt! Man drar ner sej själv så mycket. Man har så mycket prestationskrav på sej själv. Det är så otroligt onödigt, men jag kommer inte ifrån det.

Efter lovet ska vi få grymma jazzdanslärare, ännu en anledning att lägnta lite extra till efter lovet. Vi ska ha Eva Gardfors en vecka och Jennie Widegren från bounce två veckor, sen ska vi ha Therese Carlsson, min dansmamma i typ 8 veckor. AAAH helt grymt! Jag är så lycklig. Hela klassen skrek när vi fick reda på det.

 

VILKET TEAM VA!!!?!


Öppet hus på akies

Idag va de öppet hus på skolan. Det var roligt. Det är alltid uppfriskande att ha folk som tittar på en, man blir så fokuserad på all teknik att man glömmer känsla och allt det som ska synas utåt på en vanlig dag och allt blir nästan mekaniskt, men idag kändes det väldigt livfullt och härligt. Man jobbar också stenhårt när folk kommer och tittar, jag svettades så galet mycket på baletten idag...

Nu blir det stuvade makaroner med falukorv och lite simpsons och family guy. Ikväll SKA jag ha hunnit gå och lägga mej + somnat innan klockan 23. Det har inte gått så många kvällar tidigare, trots att jag varit så inställsam, men denna gång ska det gå.

Sov gott <3

<3 min ALLA HJÄRTANS DAG 2011 <3

Jag och Alex brukar aldrig bry oss särskilt mycket om alla hjärtans dag, kanske brukar vi säga ett extra jag älskar dej och pussa varandra en extra gång på kinden, men vi har aldrig riktigt gett varandra saker eller gjort något speciellt för den andra. Men denna gång tänkte jag att jag skulle göra något speciellt för honom iaf.

Jag köpte ingredienserna till kladdkaka, en ros, lite nya underkläder och ett par simpsons strumpor till Alex. Han jobbade till klockan 21 och skulle inte komma hem förrän klockan 22, men när han kom hem så såg han en städad lägenhet med en god efterrätt på bordet tända ljus och rosenblad på golvet. Jag satt och väntade med en glitterklänning. Han blev jätteglad och alldeles rörd, och i nästa sekund tar han fram en present till mej. Jag blev helt chockad.

Jag fattar inte hur vi kunde tänka samma sak en dag vi aldrig riktigt brytt oss om. Det var jättemysigt och vi hade den absolut bästa alla hjärtans dag någonsin.

Någon som undrar vad presenten var....? EN ADIDASJACKA!!! På ett sätt två.


På ena sidan världens coolaste tryck och andra sidan chockrosa. NAJS!!

Som ny

Äntligen e jag tillbaka bloggen. Som ni har fått vänta. Min lillebror e ett underbarn och har kunnat fixa min dator som tydligen hade någon riktigt tung trojan i sej. Suck! Men nu e den som ny. Kan man ha en bättre brorsa? Jag och mamma hade det supermysigt idag och simmade långt. Mamma simmade 900 meter på en halvtimme. Duktig tjej. Snart kommer härliga inlägg om vad som hänt när jag varit borta. Jag hade till exempel en supermysig melodifestivalenkväll med härliga kompisar och jag och min pojkvän firade en hejDUNDRANDE alla-hjärtans-dag.

Brorsan

Nu ska jag sova.
Godnatt bloggen <3

Till gångsätra badet med mamma <3 Äntligen...

dsc00381_wonder (MMS)

Till gångsätra badet med mamma <3 Äntligen funkar mobilbloggen. Har inte kunnat skicka mms på ett tag. Nu ska jag o mamma kolla hampus när han jobbar med sitt kaffe på NK, sen åker vi o simmar o efter det ska ja hem till mamma där hampus ska försöka hjälpa mej me min dator. Jag hoppas de går.


SNÖKAOS

Alex kommer inte till jobbet, jag tänkte ju inte gå till skolan idag förrän halv fyra då vi har sång eftersom min stukade fot är uppriven igen. Vi får se om tågen går då. Nu har vi städat i lägenheten och hoppas på att tågtrafiken kommer igång snart. Suck! Att inte sl skärper sej. Varför är Sverige typ det enda landet i norden som har problem med detta?????

Concentrate - Xzibit


Bra dansdag men förj*vlig fot

Igår så hade jag en av mina bästa dansdagar, om jag inte ska säga den bästa dansdagen i mitt liv. Allt klickade och det kändes verkligen som om jag var på topp! Jättehärligt. Sen på jazzen hände det som inte fick hända. Jag landar och slår i min högra fot fel och stukningen som precis var påväg att läka helt dras upp igen!!! aghr!

Har vart hemma idag och tänker vara hemma imorn också. SUCK! Men efter några uppfriskande ord av mor min så känns allt mycket bättre. Imorgon har jag lagt upp ett schema för rehabilitering på balansplattan jag har fått låna av brorsan.

PÅ BALANSPLATTAN

10 plie (knäböj)
5 pirruetter (snurrar på ett ben)
5 relivéer (halvtå)
6x2 meter sidgång

Detta upprepas 2 ggr/tillfälle 4 tillfällen/dag

Nu ska min fot bli frisk och på torsdag ska jag börja dansa igen. Ordentligt. Imorgon e min favoritdag i skolan eftersom street står på schemat. Det e så himla trist att missa, men hälsan går i första hand.

Mord & våldtäkt VS fildelning

Det här e ju helt sjukt! Jag såg att min kära kusin Ellen hade lagt upp detta som ett inlägg på fb (i december). Bättre sent än aldrig men såhär får det ju inte va!!!

Skadeståndför mordet på Engla: 75.000 kr.Skadestånd för våldtäkt på 14-årig flicka: 50.000 kr.Skadestånd för Pirate Bay: 46 miljoner kronor....Kopiera detta om ni tycker nåt är galet

Hur går det här till? Hur f*n går det här till? HELT J*VLA SJUKT!

Ragdollz klädutförsäljning

Wohoooo! Ragdollz har rensar ut deras klädgarderob, och vi får komma och köpa deras underbara och grymma kläder för 1-50 kronor. Bilden här nedanför är Cherie Hampton och hon har också rensat ut hennes garderob, så hennes kläder är också till försäljning... AAAAAAAAH! Det kan ju inte finnas någonting i hennes garderob som inte är sjuuuukt jävla snyggt.

Kammakargatan 19 från klockan 13-16 idag.

Önska mej fynda-lycka-till!

Födelsedagsfest

Igår var jag och Alex hemma hos mamma för att fira hennes födelsedag. Det blev raklet eftersom Alex aldrig ätit det. Mamma fick sina presenter vilket var ett armband och ett par örhängen från snö med röda pärlor, ett presentkort på pocketshop och det lilla pockethuset från designtorget.

Det var jättemysigt. Åh, katterna saknar jag så mycket. Finfina katter.

Tack för igår mamma! <3 u

Jerry Williams på Tyrol

Nu låter det som om jag lever värsta lyxlivet som går och ser teatrar och bio överallt och hela tiden, men så är det tyvärr inte. Jag har bara haft tur de senaste dagarna. Therese Fernström, en av bakgrudsdansarna till Jerry Williams är min kompis, så jag och Carro fick gratisbiljetter till Jerry williams show.

Jag hade glömt min mobil när jag och Carro skulle träffas, men jag hade Alex med mej, så jag gick in på eniro, facebook och sedan försökte jag få tag på folk som kände Carro och hade deras nummer. Tillslut fick jag tag på Hanna, men hon hade inte numret, men snäll som hanna är ringde hon upp damla som hade Carros nummer och så gav hon det till mej. TACK HANNA OCH DAMLA, ni räddade kvällen.

Iaf tillbaka till Jerry Williams show. Jag tror att ifall man var några år äldre och framförallt tyckte om  Jerry Williams låtar så var nog showen helt fantastisk. Men vi satt väl mest och väntade på dans. Dansen var bra, men vi hade velat sitta lite längre fram så att man såg ansikten och sånt, men det var bra iaf. Fernström var ju självklart bäst som vanligt. Så självklart säker på scen. Såååå duktig.

Det absolut roligaste var ju faktiskt alla människor runt omkring som verkligen älskade Jerry Williams. De såg ut som små blyga 50 åriga gubbar med en liten varsinn mage. Men nu på Jerry Williams showen så tog de för sej och blev renarama tonåringarna igen. Det var så kul att se.


Burlesque

I torsdags va jag och Hanna och såg Burlesque på bio. En musikalfilm med bland annat Christina Auguilera och Cher i huvudrollerna. Christine och Helle från klassen skulle se samma bio samma tid i samma sal och satt några rader bakom oss.

Jag hade fått höra så mycket skit om burlesque. Till exempel, i aftonbladet får den bara 2 plus och de skriver att det är dåligt att Cher och Christina inte har en låt tillsammans, i dagens nyheter där den fick samma betyg så skriver de att christina auguileras röst är för kraftfull (WHAT!?) men att låtarna inte blir något mer än lättviktiga pastischer, vad de nu betyder??? (nu har jag letat upp det och det betyder stilimitation och då blir jag nästan upprörd). Nej USCH, de där dumma kritikerna. Vad har de emot en av mina favoritsångerskor. Christina är BÄST!

Enligt min åsikt var det här en underbar film, på alla sätt. Visst, skådespeleriet hade kunnat vara bättre, och storyn hade kunnat vara lite mindre klyschig, men vad spelar det för roll, det är en musikal, vad hade man väntat sej?? Storyn är väldigt lik filmen "Coyote ugly" en utav mina favoritfilmer som tonåring, e småstadstjej åker till den stora världen för att lyckas inom branschen, hittar en krog eller i det här fallet en club att uppträda på.




Men burlesque har mycket att bjuda på, den är snygg, rolig med fartfylld musik och vad kan gå fel när man har Christina Auguilera som sångerska? Inget. Gå och se den, NU!



4/5 smileys till burlesque. Trots allt!

GRATTIS MAMMA!!

Mamma fyllde år igår. (Jag hanninte skriva igår tyvärr..) Men GRATTIS min älskade mamma. Du är bäst. Finaste mamman i hela världen.

Tack för allt du hela tiden gör för mej. Stöttar mej i vad jag än väljer att göra och tack för att du är så förstående. Av någon anledning så är det ingen av mina kompisar som har träffat dej lite närmre som inte säger "Du har en så härlig mamma". Du e bäst!!


Min finfinfinfinfina mamma <3

STREETSTAR - det utlovade inlägget

Här kommer höjdpunkter och vinnarnamn från streetstar 2011. Dessutom den största höjdpunkten av de alla. Poppingfinalen, ENJOOOOOY!

Vinnare:

Toprocks:         Flaco, Sverige
Crewbreaking:  4play, Sverige/USA (där Flaco e med)
Waacking:        Anto Zamounda, Frankrike
Vouging:          Anna Ninja, Sverige
Locking:           What came out of the mothership, Sverige
Popping:          Baby Bang & Spazm, Sverige
Hiphop:            Poogie & Nyoka
House:             FootworKINGz

Benny Ninja i sitt domarsolo



Poppingfinalen: Baby Bang & Spazm Vs. Greenteck & Devious



Poppingen va de absolut bästa på streetstar. Så sjukt rolig. Baby bang & Spazm vs Greenteck & Devious. Jag gillade Greenteck och Devious för att den lilla killen va så sjuuukt grym. Den stora killen gillade jag inte för han var så arg hela tiden, även fast man inte borde bry sej om sådant. Han var väl kanske en bra poppare, men jag gillade honom inte iaf... Men den lilla killen i det gänget var dock sjukt bra, Greenteck. Så sjukt, galet, jävla bra. Men det jag tror att Baby bang & Spazm vann på, var att de va så lekfulla. Det var grymt underhållande. Första gången jag såg Baby bang så scenen så va jag säker på att de hade sagt fel för jag minns bay bang såhär liten...



HÄR ÄR LÄNKAR TILL STREETSTAR, man kan nämligen se hela streetstar på svtplay

http://svtplay.se/v/2311261/dans/streetstar_2011__del_1

http://svtplay.se/v/2311580/dans/streetstar_2011__del_2?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2311261/sb,p104171,1,f,-1

SE DET! GÖRT! DE E GRYMT!!!

Ifall länkarna inte funkar, så gå in på www.svtplay.se och sök på streetstar så får ni upp filmerna. Det är 6 h 30 min film, så antingen så har du tid och tittar på hela i ett nafs eller så delar du upp det och tittar på lite i taget, för du måste ju se det om du inte har sett det..


RSS 2.0