Påväg till sängen

Nu ska jag sova. Jag har diskat, städat, lagat mat, borstat tänderna, blekt tänderna och haft på min ansiktsrengöring och nu e de dags för sängen. Finally. Här kommer en supersnygg bild på mej med min tandblekning (som jag förresten fick gratis =D)


STREETSTAR 2011

I fredags och igår var det Streetstar 2011. Så sjukt roligt. Streetstar är en FEST! En hiphopfest.
Lilla breakinrummet på fredagen.

Jag och Hanna efter streetstar påväg till ett MCDonalds, en kväll då allt gick fel............
Haha, nä inte riktigt, men det blev en jäääävla omväg.

Om du inte har gått på streetstar tidigare så måste du gå 2012, jag lovar att jag ska säga till i tid på bloggen. Jag har bestämt att jag och Carola ska ställa upp då, hon vet inte om det än, men det ska vi.

Streetstar är Sveriges största tävling i streetdance. Man tävlar i locking, popping, hiphop, house, breaking, waacking och vouging. De som vinner (locking, popping, hiphop och house) får en plats i Just debout i Frankrike, Paris, vilket är en av världens största streetdance tävlingar. De har även från 2005 haft med experimental. Förra året vann Niki och Martha newstyle grenen i Streetstar för att sedan åka till Frankrike och även vinna hiphopgrenen i Juste debout, Frankrike. Grattis!


Så snart jag tar reda på alla som vann i år (jag vet vilka, men jag kan inte alls namn) så ska jag lägga upp coola videos och vinnarnamn.

Men jag blev också en vinnare igår efter att ha köpt mina extremsnygga byxor ifrån humör. Mahoyo säljer nämligen kläder på streetstar. Och alla kläder kostar nästan hälften av priserna som finns på internet. Till exempel

Den här toksnygga bodyn hittar du på internet för
400 kronor och på streetstar kostade det 200 kronor

Det här supersnygga linnet hittar du på internet för
400 kronor och på streetstar kostade det 200 kronor

Mina byxor hittar du på internet för 899 kronor men på streetstar
kostade de endast 500 kronor

One in a million

Här kommer en av mina absoluta favoritlåtar just nu. =D

Levain från Bakery and spice

Idag är Alex hemma hos en kompis, så jag är ensam hemma. Så sjukt skönt egentligen, man får välja TV själv. Underbart. Idag blev det hämtmat. Chicken bits ifrån Axels, vårt nya matställe, en gatukiosk. Me like.

Jag har köpt det gooodaste brödet man kan tänka sej idag. Panini, matstället man kan köpa god avhämtningsmat på som finns på flera ställen i stockholm, de har världens godaste bröd. För er som håller med så finns bakery and spice på torsgatan 46 i vasastan.

Levain
Vårt ljusa bröd som passar till det mesta. Luftigt och segt med stora hål i. Vetesurdeg, vetemjöl, salt, vatten och lite jäst.
Hel 75 kr Halv 40 kr.


URKEL dag

Nu är jag hemma efter en hemsk dag i skolan, allt har bara gått fel och jazzklassen var en jättejobbig performance-class. Känner mej helt förstörd. Nu ska jag gå och lägga mej... NU! Klockan halv elva. Tokigt, men jag behöver det. Jag sov faktiskt bara 3 timmar inatt. Det kan ju ha något att göra med min hemska dag att göra också... Godnatt

FRISK... peppar peppar

Åh, nu äntligen mår jag bra. Är fortfarande seg i halsen, men stämbanden håller på att repa sej. Jag har inte ont alls och huvudet och kroppen känns friskt... WOHOO! Imorn blir det skola. =D Yäy.


Dagens filmrecensionER

Chicken Little

Den var söt, men lite väl kort. Det hände inte så mycket. När man ser en film kan man ju oftast lista ut lite som kommer att hända, och den här filmen kändes som att det handlade om det man trodde och inte så mycket mer.  Och jag tyckte inte det fanns sådär jättemycket superkul i den. Jag fick inte skratta alls nästan. Så njae, chicken little var väl inte riktigt en favorit. Men som sagt söt...

Betyg: 2/5 smileys


Ice age

Ice Age e ju suuuperbra, hur många gånger har jag inte sett den...? Nånting jag gillar med den är att Sids röst är ju så sjukt bra. Det bästa är att den e lika bra på svenska som på engelska. Första gångerna jag såg den, såg jag den på svenska och sedan en gång på engelska. Jag trodde att jag skulle bli besviken på den engelska varianten eftersom jag var van vid den svenska, men då märkte man ju att Robert Gustafsson (som gör den svenska Sid) är ett rent geni. Rösten på engelska lät ju precis likadant på svenska, för att Robert Gustafsson hade kopierat engelska Sid till en Svensk variant som låter precis likadant fast.. han pratar svenska. Därav är Robert Gustafsson en av Sveriges bästa komiker.

Betyg: 4/5 smileys (inte 5/5 för att jag sett den så sjukt många gånger... =p)



Stepfather of the bride

Njae... Det var en film som kändes gammal och tråkig trots att det stod att den var från 2006. Alldeles för hysterisk, alldeles för mycket snack om pengar. Blev så uttråkad att jag bestämde mej för att baka kakor mitt i filmen. Sirapskakor, supergott.


Betyg: 1/5 smileys



Robots

Den sista filmen jag såg idag var Robots. Den var faktiskt riktigt bra. En fin och mysig film om drömmar och mål i livet. Den hade en jättefin historia och hade jättebra humor, för mej iaf. Jag skrattade en hel del faktiskt (men jag skrattar oftare åt tecknat än otecknat, så de e väl kanske inte världens bästa mätning). Något jag oxo tyckte om med filmen var att jag blev lite inspirerad till min danskarriär. Det kanske låter knasigt, men den handlade mycket om drömmar och mål i livet och att man ska göra det man verkligen vill hålla på med. Bra film. Jag tyckte mycket om den.

Betyg: 4/5 smileys


...Lite bättre...

Idag har jag inte lika ont i halsen längre. Det känns bara som att den är lite trött. Jag ska ta en stoor kopp te så tror jag att det onda kommer att lösa sej helt. Jag kommer att åka till skolan imorn =D. Känns bra, men ett steg i taget. Nu ska jag bli heeeeelt frisk först.

...fortfarande sjuk...

Skit oxo, fortfarande sjuk. Ingen skola för mej idag. Vill verkligen till skolan imorn, men vi får se. Jag måste bli helt frisk ikväll för att gå dit imorgon. Sur =(

Sjuuuuk

Fan oxo, mår inge bra alls idag. Jag har ont i huvudet, ont i halsen och bara så galet hängig. Tur att jag inte hade något att göra idag... Ska bara sitta hemma och titta på TV. Men jag är orolig för i veckan. Jag tror inte att jag blir frisk tills imorn, kanske tisdag, men det är kanske bra att jag e hemma lite så jag inte frestas att dansa för mycket och skada min fot mer.


Såhär känner jag mej idag.

Jag har en stukning långt bak på foten, den gör inte ont hela tiden utan bara med vissa rörelser, så jag glömmer bort det ibland och dansar hårt iaf. Och helt plötsligt då så tar ledbandet i och jag får BAJSONT!!



Jag tror att nån av de röda prickarna representerar där min skada är på foten. AJAJ! Inte kul.

Cabaret

Igår var jag och min fina mamma och tittade på VRGs Cabaret på Tyrol. Min tidigare elev från Stage var med som dansare, så jag kom ju framförallt för att se henne. Så efter jobbet på base23 åkte jag hem till Lidingö och mamma, där hon lagade världens godaste mat (en köttbit med pommes och champinjonsås).

Efter det åkte vi in till Tyrol. Vi hade barbiljetter och när vi kom till östermalmstorg klockan 10 minuter i sju såg jag att det stod "senaste ankomsten för barplatser, klockan 19.00" PANIK!!! Men vi hittade en taxi och lyckades ta oss till tyrol innan klockan sju. Dessutom var Taxichauffören från chile, så mamma satt och pratade spanska med honom om utbildning och hennes jobb. Inne på tyrol sen så träffade vi både Johan som var med i våran musikal i skolan och Karolina Bäckman från Stage.

Cabaret. Men vilken hemsk historia det är... Sången var väldigt bra. Fantastiska röster hade de. Men de var inte jättebra på att texta vissa utav dem. Teatern hade kunnat vara bättre, det var ett ganska segt tempo ibland och särskilt när man satt långt bak blev det lite svårt att hitta känslan och hänga med. I första akten var det shownumrena och Henric som spelade konfranciern som fångade ens uppmärksamhet, men andra akten var helt fantastisk. Teatern blev bättre, oftast blir det ju bättre teater ju mer dramatiska scenerna är. Det är liksom lättare att maxa än att spela naturlig på en musikalscen, eftersom man måste överspela där, och att överspela det naturliga så att det blir trovärdigt är ju fruktansvärt svårt.

En utav mina bekanta på scenen, Henric Flodin, spelade konfranciern och han gjorde det sååååå otroligt bra. Helt fantastisk var han på att sjunga och spea teater trots att han från grund och botten är en dansare. Hans kroppsmedvetenhet gjorde också att han förstärkte rollen så otroligt bra. Han gjorde heeeeelt klart bästa insatsen i musikalen. GRYMMA GRYMMA HENRIC!!! Tokigt bra.

Mathilda gjorde oxo en superinsats. Hon var ju nästan chockad över att hon kom med i musikalen, men nu när jag sett den så är jag inte förvånad alls. Hon var superfin.



Betyg: 4,5/5
(Med tanke på att det var en skolmusikal)


Balettdräkt, gardiner och defekta mobiltelefoner

Nu har jag och Hanna köpt balettdräkter från www.dancedirect.com. Jag kunde tillslut komma underfund med vilka jag skulle beställa. Hanna hjälpte mej oxo med att hon köper den ena av mej ifall den e för stor för mej. Dessa två dräkter har jag köpt:

Jag valde den svart/vita

Så skönt nu har äntligen våra gardiner börjat fixa till sej. Vi hade ju fixat allt förut, pappa har kommit hit och satt upp dem. Men när vi fick upp dem märkte vi hur extremt genomskinliga de var. Så nu har jag köpt ett par beiga gardiner som man knöt upp som vi kunde ha bakom. Det är fortfarande lite ljus som släpps in, men de e inte genomskinligt längre. De e skönt.

Och sen då DAGENS HATOBJEKT!!!! Min Xperia x10 mini pro vääägrar att starta! IGEN!!! Jag håller på att flippa ur. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har inget kvitto på den heller eftersom jag fick den av Alex som fick den av sitt jobb. Åhhhh!! Jag är så sur. Har ingen lust att betala pengar för en ny mobil när man redan har en ny, bra (egentligen), fin mobil.


GAAALEEEN

Blir så trött på att ha beslutsångest. Vad ska man köpa för balettdräkt? Jag och några kompisar från klassen ska köpa balettdräkter på en engelsk hemsida, och jag vet inte vad jag ska göra!? De fina OCH BILLIGA balettdräkterna finns på nätet, men jag kan inte köpa en balettdräkt jag inte har provat. Pallar inte, dessutom vilken storlek kan man ha, det är ju så tröttsamt.

Självklart så hittar man en body på en annan hemsida, men det e klart att man kan inte köpa från den hemsidan, utan man måste åka till England för att få tag på den... GRR!!

Såhär ser drömmen ut, men som sagt, jag måste åka till england för att köpa denna, och jag tror att det blir lite dyrt för en body...

Tänk att alltid när man ser nåt snyggt på en kompis och frågar "åååh, var har du köpt den?" så får man oftast svaret "London", "LA", "New York"... Fan jag ska åka till London i uppdrag att hitta en snygg body.

Pee crew

Yes, vårt namn e Pee crew och det är min streetgrupp, (jag älskar att driva med nånting som egentligen borde vara supercoolt). Så småningom kommer vi att bli kända och riktigt coola, men vi e redan rätt bra tycker jag. Det här är Pee crew på balettakademiens scen studio 4 i december 2010.


Koreograf: Jag, Philippa
Dansare: Philippa Gjöres Clark, Hanna Casseborn, Carola Ax, Michelle Abraham, Anne Rönkkö, Maja Hellstén, Evelyn Frylén, Tiina Lehtimäki och Linnéa Isaksson.



Michael McIntyre

Här kommer en av mina ABSOLUTA favoritkomiker, Michael McIntyre.

Sleeptracker elite

"Sleeptracker Elite övervakar din sömn och väcker dig, inom ett givet intervall, när du sover som lättast. Detta resulterar i att du känner dig mer utvilad och får betydligt lättare att ta dig ur sängen på morgonen." (www.etrendstore.se)

                           

Hur coolt är inte det här?!?!?... JAg vill ha en NU!! Så himla skönt att kunna vakna utvilad varje dag. Det finns ju liksom dagar då man vaknar lättare och andra dagar då man knappt ens kan gå upp. Hanna, den lilla skitungen, har en sån här... eller jag vet inte om det är precis en sån här, men den fungerar likadant iaf.

Jag bara mååååste ha den!


Ingenting, verkligen ingenting

Idag har jag verkligen gjort INGENTING, verkligen ingenting. Jag har suttit och tittat på TV hela dagen. Jag gick till Ica och köpte mjölk och kladdkake-ballerina (wich is AWESOME), men iaf.



Jag såg Center Stage på tv idag. Inte den första filmen, som är riktigt bra, utan den nya filmen.
Recsension: Helt okej film men alldeles för klyschig. Jag gillade inte slutet då de gjorde audition för en balett men själva föreställningen var en väldigt ny interpretation utav en balett, nästan en jazzbalett, iaf inte alls det de visade på audition. Dansen var okej, men det var väldigt mycket som kunde finslipas. Huvudproblemet tyckte jag var att filmen inte riktigt höll ihop. Men den var mycket bättre än jag förväntade mej



Center stage:         2/5   smileys

Hur trött får man bli

Jag fattar inte hur trött man kan vara. Jag gick och la mej tidigt igår för att jag skulle vänja mej med att gå på morgonen eftersom att på måndag måste jag börja gå upp klockan sju varje vardag för då börjar skolan. Men iaf så går jag och lägger mej klockan 12 och vaknar kllockan 12. Detta har jag gjort heeeela lovet nu, och jag förstår inte varför. Jag brukar alltid sova i 8 timmar sen vaknar jag, men nu har det varit helt annorlunda. Jag vet inte hur det ska gå på måndag...



I torsdags så var jag, Alex och ahns två polare på gymmet. Det var såååå skönt, jag trodde inte det skulle vara så roligt att börja röra på sej igen, men guud vad härligt det var. Och konditionen var absolut inte så dålig som jag trodde.

Jag rodde 3 km på en såhär rodd maskin

Jag joggade 3 km på en sånhär crosstraining maskin.

Sen tränade jag lite olika muskler som insida lår och armar. Jag funderar på att köpa ett klippkort på ett gym. Det var mycket härligare än jag trodde.

På söndag blir det IKEA med Alex föräldrar. Vi ska köpa gardinstänger, lampor, förvaringslådor med mera. Men idag så ska jag bara ligga hemma och försöka få ut sista tröttheten i mej. Så jag blir pigg till skolan.

Mommy

Mi mommy. Mi mommy kommer hem till mej idag. Vi ska mysa ordentligt. Jag har bestämt att vi ska göra pastagratäng och titta på en bra film, mer vet jag inte. Vi kanske ska mötas i stan, men vi får se. Jag har inte bestämt mej än.

Gymdags

Idag blir det gym. Alex ska gå med sin kompis Edwin. Det känns lite skumt att gyma med dem, men vad fan. Jag måste börja kämpa och träna lite innan skolan börjar. Annars skadar man ju sej, säger rektorn. Det är så jobbigt för det skulle ju vara bra att bara kunna gå ut och springa, men eftersom jag har astma så fungerar ju inte vinter och jogging särskilt bra ihop. Lite springmaskin och cykel och roddmaskin kan nog vara bra.

söta klipp

Stående scottish fold


Happy feet, men en hund istället för en pingvin

Rulla på ryggen...


Katt går nerför trappan


Liten hund går ner för trappan

År 2010 återblick

April 2010:

Vi hade ett roligt valborgsfirande, jag och Nicole vandrade omkring i Stockholm och hade det kalaskul. Slutade på en klubb på söder.


Maj:

Vi hade föreställnignar på MAXIM med daglinjen från base23.







Juni:

Midsommarafton firades traditionellt på tranholmen och akies proven började. Dessutom la jag upp mitt favoritfilmklipp alla kategorier...





Juli:

Härliga juli. Jag kom in på balettakademiens dansarutbildning och direkt efter det åkte jag med mamma till öland och efter det hälsade jag och Jackie på Nicole i Gbg.









Augusti:

Dansgig och Base23 läger och efter det började skolan




September:

Mitt beroende utav adidaskläder börjar ta över mej och vi hade kul på womanitygiget.




Oktober:

Jag fick en one-pice i födelsedagspresent och därmed gick beroendet över från adidas till one-piece. Dessutom blev jag starstruck utav charles moore som skulle koreografera våran musikal När två blir ett - när ett blir två.



November:

Jag fick min nya lägenhet och ett välbehövligt höstlov



December:

Jag flyttade och hade föreställningar. En väldigt hektisk period som jag nu är glad att den e över.



Där fick ne en snabb och smärtfri återblick av det härliga året 2010. Ett år av förändring. Jag bytte skola, flyttade hemifrån, slutade på jobb och ja, allt är förändrat just nu känns det som.

Nyår

Nyår spenderades endast hemma hos Hanna. Vi var ett supertrevligt gäng och hade skitkul. Vi hade ju tänkt åka till Alex kompisar men alla fester kajkade ihop sej så vi bestämde oss för att stanna kvar hos Hanna. Det var super mysigt. Vi fick jättegod mat, det bjöds på Lennart och hemmagjord hallonglass (som jag fick stå o kämpa med... =p jag är vän med mixern). Det var en jättemysig nyår. Förväntar man sej inget så får man mycket tillbaka.

Här kommer lite bilder. Den dåliga kvaliten beror inte på en dålig kamera utan snarare en lite snurrig fotograf... =p



Hanna smize

Tobbe, Hannas pojkvän Jontes kompis

Jonte is making some Lennart

Jag me mitt coola nyårsglas fullt me Lennart o coola blinkande iskuber

Sofie, Hannas kompis

Hannas söta snea smile

Nyårsgänget från vänster: Alex, Tobbe, Hanna, Viktor (Sofies kompis) och Sofie

Hanna is smizing on the phone.

Alex feat. Thorildgang och Hanna feat. FUCK YOU! Aaaaa!

Sofie och Hanna ute i det fina nyårsvädret.

Alex fryyyyyser.

Jonte och Sofies brorsa som undrar varför Jontes champangeglas e tomt???

Det blev inte så bra bilder, inte på grund av vinglighet utan det var vädrets fel.

Lite fyrverkerier fick vi allt... =D

RSS 2.0