Big fish

Jag och mamma tittade på en film på ettan igårkväll och det var nog bland de finaste filmerna jag någonsin sett. Den är helt fantastisk. Se den.

Mini avancerad

Min underbara mini avancerade övade på att gå snyggt förra gången. Då var det väl... Sådär, men idag! JAG ÄR SÅÅÅÅ STOLT! Ni var så grymma. Helt sjukt!!! Jag hade ingen aning om att flera utav er hade den sidan inom er. Pussar till mina änglar. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Min adidas garderob

Jag äääääälskar adidas. De har bäst grejer! Och jag äääälskar adidas factory outlet i hammarby sjöstad.Jag åkte dit idag efter skolan. Och det räddade mitt liv!

Alla mina skor har antingen blivit slängda eller gått sönder. Mina ena adidas sneakers gick sönder efter min brorsas flak i våras och nu har mina andra sneakers gått sönder. SUCK! Dessutom har de slängt mina iprincip helt nya nike air max sneakers på Kühlers. Sååå störande. Mina balettskor har också gått sönder, men de håller nog ett tag till iaf. Åtminstone en månad.

Men iaf så åkte jag till Hammarby sjöstads adidas outlet idag. Och det var SÅÅÅ bra! Jag köpte två par skor och ett par byxor för den ynka summan: 1305 kronor. GAAALET bra.

Äntligen ett par röda adidas byxor!!! =D

Hur kommer man till Adidas factory outlet i Hammarby sjöstad, Stockholm?

Du tar tunnelbanan till Gullmarsplan.
Där byter du till Tvärbanan mot Sickla udde och åker två stationer till Luma.
Därifrån kan du se adidasmärket på en byggnad. det tar bara ca 20 minuter från T-centralen.

Skolan idag 27 september

Vi hade Danshistoria på morgonen. En jätte söt dansare, Kathleen Quinlan Zetterberg. Hon var som ett litet barn, försiktigt fast inte blyg. Och hon var ändå säkerligen över 60 år.

Sen hade vi balett. Den gick väl hyfsat bra idag, men helt plötsligt började jag känna att jag hade ont i högerfoten och kom på att jag trampade snett med den i helgen, så dumt. Men under omständigheterna gick klassen ändå bra.

Sen hade vi lunch. Och dagen fortsatte med jazz, men denna vecka och tre veckor framåt ska vi vara i sjuan (en väääldigt liten sal). Vi är nämligen i halvklass på måndagar efter lunchen och de tidigare veckorna har vi varit i fyran (den största salen på akies) men nu bytte grupperna så nu ska vi vara i sjuan i 4 veckor. SUCK! Man dansar in i pianot heeeela tiden. Grr. Men jag får dansa iaf och då är jag glad. Det hade kunnat vara värre.

På jazzen kände jag av foten ännu mer jag har insett nu att det är en vrickning, så jag kunde inte köra fullt ut. Irriterande. Men jag la på linnex (DET GÖR SÅÅ ONT!!) Men det smärtstillar iaf själva muskelvärken.

Jag satt på moderna sen eftersom min dumma höftböjar inflammation kom fram också. Antagligen för att jag står fel på min fot för att den gör ont.

Sen hade jag individuell sång, jag har fått en ny låt som jag ska sjunga, "Theme bagdad café" eller "calling you". den e så fin.

Mary Kay

Hej! Igår va jag på en hudvårdskurs skulle man kunna säga, det var Mary Kay märket som min kompis Sabrina börjat jobba för. Vi var hemma hos Evelyn i hennes nya extremt mysiga 1a eller man kan väl säga 2a. Det var väldigt nyttigt för mej att få en sådan kurs, och bara efter några tvättar med min nya cleaner så har min hud blivit bättre. Det känns bra. Jag köpte en foundation och en ansiktscleaner som innehöll scrub också. Super bra. Det var en väldigt mysig kväll med tjejerna.


Nollning-bilder

Lite roliga bilder från nollningen. Haha. Inte riktigt totalnyktra, men det blev fint ändå. =P

Klassen (inte riktigt alla)

Pennan i flaskan, jag träffade faktiskt ganska tidigt

Upphopp

Therese bugar och bockar efter hennes fina hjulningar över övergångsstället.

Thats how we do it on akies. Jackie och Robert kickar.

Älska Tiinas groove i mitten. Så snaijs.

Hejhejsvej

Idag ska jag och några kompisar få en liten hud workshop utav Sabbi. Sabbi är en gammal danskompis till mej men som nu har inriktat sej på hudvård. Så vi kommer att få lägga ansiktsmasker på varandra och få veta massor om hur man ska ta hand om sin hud. Det behöver jag verkligen nu. Jag vet inte varför men sen jag började skolan har jag fått sjukt dålig hy. Jag fattar ju att det är för att jag svettas mycket, men jag tvättar hela ansiktet typ efter varje klass. Men idag ska jag bli expert på min hud. =D

Sabbi

The umbilical brothers


Familje-myskväll

Mamma har precis kommit hem ifrån barcelona, så nu sitter vi hela familjen och myser i vardagsrummet. Vi har precis ätit en skagenmacka till förrätt, curry fläskfilegryta med ris och en massa kladdkaka till efterrätt. Supergott. Snart ska vi spela gin rammy och så ska jag sova ännu en natt, gud va skönt.

Jag och Frasse the cat

jag och farsgubben

Godmorgon

Förra natten sov jag i 3 timmar för att jag repade så mycket med Anton. Den här natten sov jag nästan 13 timmar. FY sjutton vad skönt!! Alex är sjuk nu. Jag VILL INTE bli sjuk igen. Jag hoppas att jag inte har blivit smittad, men vi får se. Nu ska jag iväg och jobba på Base23. Sen ska jag hem och äta mysig middag med hela våran splittrade familj, Jag, pappa, mamma, Hampus och hans flickvän Laura. Alex skulle också kommit, men nu e ju han sjuk. Så trist.

WCD

World contraception day, WCD (preventivmedelsdagen). Jag och Anton har dansat där i fyra år nu och det bara växer och växer. Känns bra. Nästa år blir det Cirkus. Galet. Det är en så bra organisation, de e så trevliga, det ger mycket pengar och alla artisterna är sjukt trevliga. Jag har dock världens största blåmärke under mitt knä. Jag e ganska stolt över mej själv och Anton. Vi hade knappt någonting dagen innan och sedan repade vi 3 timmar under natten och fick ihop en riktigt bra koreografi =D. I år va det vi, en teatergrupp och Petter som var artister.

Gå in på http://www.qenter.se/stream/wcd2010/main.htm så kan ni se min och Antons koreografi ca 44 minuter in i föreställningen. PUSSAR <3

Valet

Ja, det e klart jag måste säga något om valet. Inte helt oväntat valresultat, men man får ändå hjärtat uppe i halsgropen. Vad händer nu? Jag blir riktigt äcklad utav valresultatet, inte på grund utav moderaterna och borgarna som ni kanske många förstår (ifall ni läser min blogg så vet ni kanske att jag röstar röd-grönt). Det är helt sjukt att ett högerextremt parti som SD har kommit in i rikstaden, det är pinsamt Sverige, PINSAMT! Jag älskar Lars Ohlis kommentar när han ska in till sminket.

Skola wohoo!

Försov mej imorse. Dum... Mamma har åkt till spanien och Hampus sover hos Stefan (kompis) några nätter för att han har opererats idag och han behöver vara i sällskap hela tiden och jag måste ju vara i skolan (mer om det längre ner). Detta gör att det är jättetyst här hemma, så dä är det så svårt att vakna.

Idag hade vi en jätterolig dag i skolan. Först danshistoria då Caroline Östberg (en modern dansare) kom och pratade om hennes liv, sen balett, som faktiskt gick överraskande bra. Nelly satt och skrev saker att tänka på om mej. Jag har ännu inte vågat kolla på den långa listan... =p. Sen hade vi modernt, riktigt rolig lektion. Tiden gick väldigt snabbt. Sen jazz som var jobbig men inte så himla jobbig som de andra hade varnat för. Vi gjorde en koreografi till marilyn mansons bästa låt "this is the new sh*t", men tydligen skulle vi göra den till en snabbare låt egentligen. Men vi började med den här långsammare. Grym dans dessutom. Riktig Philippa koreografi =D





Alltså min lillebror har opererats idag. Han spelade fotboll, ramlade och gick ner i split med lillfingret och ringfingret vilket gjorde att halva lillfingret pekade utåt. Han drog tillbaka det i tron om att den bara var ur led, så han fortsatte spela. Detta var en söndag. Han tog sig till sjukhuset på tisdagen för först då förstod han att ett blått bultande lillfinger kanske inte var så bra iaf. Våran läkare skickade iväg honom till danderyds sjukhus efter att ha sett att det var en ordentligt ful fraktur och där bestämde de sej för att de var tvungna att operera. Men operationen har gått bra. Nu har han en spik i lillfingret

Bli frisk på Tranis

Hej bloggen! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har varit borta på tranholmen över helgen. Sååå mysigt. Hanna den ängeln tog min jazz klass igår och någon annan kille tog streeten på base23 så jag slapp jobba och kunde istället åka ut till tranholmen och krya på mej ordentligt. Vi eldade och spelade kort. Det var typ det vi gjorde och jag känner mej mycket friskare nu. Såå skönt.


Påväg med båten över till tranis

Där ska vi parkera

Per tänder på elden

Elden

Det här va bara kanske en tiondel utav bambon som vi skulle elda med.
Sedan var det ju andra trägrenar ute på deras tomt, plus en gran och
ett stort ekträd som vi fällde också. Gaaalet mycket att elda.
Och eftersom regnet åt upp mycket utav elden blev det inte så lätt... =S

Katta Gudmor

Mamma som knipsar av grenar från en gran att använda i brasan

Som en häxbål

Ja, som sagt fällde vi ju ett träd oxå. Hela det trädet var vi tvungna att elda upp.

Idag har jag röstat. Go green! Första gången man får rösta i riksdagsvalet. Känns bra. Nu börjar man känna sej som en del i samhället =P.

Imorgon börjar den röda veckan på akies. Hjälp! Vi har tre olika färger på veckorna, gröna veckor (lugna veckor där man får fråga mycket och känna efter), gula veckor (som en vanlig klass, lagom med frågor men ganska bra tempo på klassen iaf) röda veckor (inga frågor, man bara kör och svettas till tusen). Jag bör leta upp min astma medicin tills imorn, annars e jag körd!!!!

Friskare

Jag känner mej piggare och starkare idag, det känns mycket bra. Egentligen skulle ju den där extra dagen att vara hemma ha varit i tisdags (Ni vet den där extra dagen då man iprincip är frisk, men måste hämta sej lite efter sjukdomen...) men den får bli idag istället. Jag vill egentligen så hemskt gärna gå till skolan, men jag är rädd för att det ska bli samma sak som igår. Idag är jag bara lite snuvig, och det kan ju lösas med nässpray. Jag har dock lite irritationshosta, men det får gå över till imorgon.

Jaha, vad ska man göra idag då? How I met your mother, Scrubs, spela lite sims, en varm kopp te, någon film kanske. Visst låter det bra, men om jag ska vara helt ärlig står jag hellre på Akies och svettas i danskläder. Jag längtar tills imorn.
    

Womanity giget i fredags

Här komme lite skööna bilder från womanity giget i fredags, enjoy... =p

Jag o Nicle framför spegeln med våffeljärnet. =D

Hela gänget. Från vänster: Nicle, Lovisa, Jag, Matilda, Esther och Ellinor

I väntan på det nattliga giget. Egentligen alldeles sjuk, men det blev såklart bortsminkat =p

Neheppp

Jag som var fast besluten att gå till skolan idag. Och det gjorde jag iförsej, men efter första nedrullningen på moderna klassen på morgonen så började hjärtat pumpa alltför hårt och snoret började rinna... SUCK!!! Så nu sitter jag hemma igen som vanligt. Är nojjig för att jag inte vill missa för mycket i skolan. Det känns sååååå trist. Jag orkar inte, har inte tid för att vara sjuk. Dessutom som Jan (rektorn) sa att "Dina 20% för att behålla studielån tickar på"... GAH! Usch, nä nu måste jag bli frisk.

Dessutom en till JÄTTEROLIG sak är att jag står som nummer 8 på en lägenhet som har visning på måndag när jag är i skolan... Och ifall man inte kommer på visningen är chansen ganska liten att man kan få den. Nu är ju inte det suuupertroligt eftersom jag är på 8e plats, men man vill ju iaf ha chansen!! ÅH, suck. Och om jag är sjuk denna veckan vill jag ju inte missa jazzen på måndag, och sången. ÅÅåååååh, det funkar ju inte. =( Jag ska dessutom till tandläkaren på måndag. SUUUCK!! Jag kan nog inte gå på visningen. FAAN!!

Hemma från skolan

Jag som var helt säker på att jag skulle kunna komma till skolan på måndagen, men här sitter jag hemma hos Alex och har ännu mer ont i halsen, ännu mer ont i huvudet och högra näsan är så täppt som en näsa kan vara. SUCK! Inte kul, inte kuul...

Idag ska jag iaf försöka pallra mej till nordea och fixa ett nytt lägg 1.för att mitt går ut om två månader och 2.för att jag inte ser ut som mej själv på det. Men nu har jag fixat bilder som fungerar, tror jag =S.

TACK alla fina som har hållt tummarna för Louie. Det har hjälpts. Louie mår bättre, troligtvis så kommer han bli bra igen efter en operation i höften. Wohooo! =D

Helt slut

Nu har jag kämpat med gig, jobb och sjukdom. Helt slut e jag. Jag har feber, ont i halsen och ont i huvudet och känner mej så nere. SUCK! Ikväll ska klassen gå på We will rock you genrepet, men jag orkar inte följa med. Det är så trist att allt roligt ska hända när jag inte är frisk. Men nu har jag idag och imorgon på mej att bli frisk, sen börjar skolan igen. Jag tänker inte vara sjuk nästa vecka.

Gigen igår gick jättebra trots omständigheterna, men jag mådde väl inte så bra efter. Det e nog tack vare giget jag har feber nu, men men, livet som en dansare är tufft. Nu ska jag sova =p.

Heja Louie!!!

Min kompis Nicoles katt ligger på djursjukhus, Louie. Han blev påkörd av en bil. Stackars Louie, han har brutit ett höftben och andas tungt. Men detta hände igårkväll och än så länge har inget blivit värre. HEJA LOUIE!

Är man en gosig katt så klarar man allt! Och såhär gosig är Louie,


Jag och Louie i våras när jag passade Louie och hennes
Pancakes (en kanin) meddans Nicole var borta några dagar

Sjuk

Åh nej. Idag hade vi massage på morgonen och det satte verkligen igång hela kroppen, så klassen efter så var jag helt snurrig och mådde verkligen piss. Efter lunchen mådde jag lite bättre men inte helt bra, så jag satt och tittade på baletten men sen började jag självklart må ännu sämre, så jag åkte hem innan improvisationen. Supertrist. Sen hade jag rep med womanity gänget. Jag hade hunnit äta lite alvedon innan så jag kunde dansa lite iaf. Men nu mår jag inge bra även fast alvedonen inte gått ur kroppen än =(. Suck! Tur att jag inte tog Val igår, då hade jag nog mått ännu sämre. Nu ska jag lägga mej och sova för att vakna upp helt frisk imorn. =D

Finaste historien någonsin

Om det finns någon ute i denna värld som inte har sett denna fina videon så måste ni titta och läsa ordentligt. Om alla redan har sett den vill jag bara påminna om den och få folk att njuta av den en gång till. Jag kan aldrig få nog av den.

Hamster med hicka =p


Rolig dag i skolan

Onsdagar är såå roliga. Onsdagar har alla mina favoritämnen, musikkunskap, jazz och street. Jippii!! Jag tänkte ta Val idag efter skolan, men ångrade mej som vanligt iaf. Vill inte utarbeta mej. Men jag älskar hans klasser och längtar efter nästa gång. Men jag gör nog det om ett par veckor, så att jag vet hur trött man är innan jag ger mej in på en till klass efter skolan.

Så najs förresten, min pojkvän vann en mobiltelefon på jobbet. Dressmann har en tävling runt landet och Alex butik i kista hade kommit femma, så de får allihopa en sony ericsson aino. Och eftersom min mobil är sönder så får jag den av honom, (han har ju en htc legend). Gulle <3

 

Dag 11 på skolan

Nu börjar man äntligen komma in i den riktiga skolmiljön. Det känns bra. Nu har vi liksom ordentliga lunchpauser och kan fokusera ordentligt på skolan.

Sen har jag glömt att säga att jag är väldigt glatt överraskad utav sången. Vi som går musikal har ensemblesång (körsång) med tvåorna och treorna och det var så länge sen det lät så bra när jag sjöng i kör. Det bästa är att alla lyssnar på varandra och det blir en sån fantastisk helhet. Jag tycker personligen inte om kör när alla sjunger som man gör när man sjunger solo. Det blir så skrikit, men det här var fantastiskt. Jag har hittat tillbaka till den härliga känslan till kör jag hade när jag var liten och gick på AF.

Idag hade vi danshistoria på morgonen, sen balett. Baletten gick bättre idag än det har gått tidigare. Jag kände inte att jag gjorde en bra klass, men nu har jag äntligen börjat placera mej rätt iaf. Sen var det lunch och sedan hade vi improvisation och jazz. Superkul.

Nu ska jag och mamma laga våran favoriträtt som vi alltid äter när min lillebror Hampus inte ska äta hemma. En underbar pastagratäng. Problemet är att det är broccoli i den och Hampus avskyr broccoli, han har spytt av det. Stackarn... broccoli som e så gott.

Min mobil e för tillfället ur funktion

Om du har smsat mej nyligen och inte fått något svar är det nog för att min mobil inte kan ta emot några sms. För att få tag på mej får du antingen ringa eller maila. Jag kan heller inte ringa från min mobil, bara ta emot samtal, så bli inte arg ifall jag har lovat att ringa men inte gjort det... HATAAAA MOBILTELEFOOONEEEER!!


Nollningen är över

Tyvärr slutade nollningen ganska rejält olyckligt. Jag följde med Hanna och Richard till S:t Görans akut. Hanna stukade fingret rejält och Richard fick världens köttsår under foten som han fick sy. Herregud. Men vilken galen nollning de var. "De nya ettorna är galna" har vi fått höra. Saker vi gjorde: "jag har aldrig...", dansstopp, vi gick catwalk på birgerjarlsgatan, vi dansade solo framför utecompaniet, vi gjorde piképirruetter runt svampen, proppade munnen full med skumbananer, gjorde balettstång vid en busstation och mycket mera. Folk från klassen började jucka med utomstående människor, hoppa i fontänen, flasha brösten och annat galet för att få pluspoäng. Tokigt. Men nu är äntligen nollningen över och vi får gå i skolan som vanliga ettor och inte nollor med en massa uppgifter som gör att man nästan inte hinner äta på lunchrasten.

Här e min nya dyra klänning förresten =D

Visst e den fin =D Tack Alex, älskling!! <3


Jag + Alex = 6år idag

Idag har jag och Alex varit tillsammans i 6 år. Helt sjukt. Och flera år ska det bli. Men eftersom båda har jobb och annat idag så firade vi våra sex år tillsammans igår. Nu ska ni få veta hur vi firade.

Vi hade våran sista nollningsuppgift igår, en musikvideo. Alla gjorde grymma musikvideor. Helt sjukt bra. Jag undrar hur de bedömde det. Alla gick verkligen in helhjärtat för det. Helt underbart. (Vi vann förresten presentationen utav tårtan, en deltävling =D). Men våran sista uppgift var att på lördag (idag) ska vi komma på BA musicawards klädda i gala klänningar, och eftersom jag skulle till Alex igårkväll så gick jag ut på stan efter skolan och letade efter en klänning. Sen träffade jag Alex på stan och vi fortsatte leta. Jag hittade en jättefin klänning som jag verkligen ville ha, men den var alldeles för dyr för min tunna plånbok, men alex sa "kom ihåg att du har pojkvännen med dej, det blir din 6 års present". Den e såååå fin. Det kommer bild på den imorgon.

Sen gick jag och Alex till Texas burger, jag vet, inte världens mest exklusiva ställe att äta på, vi hade tänkt gå till grodan, men vi kände inte för det framåt kvällen. Så det blev gamla hederliga texas. Jag och Alex går nämligen iprincip alltid dit när vi har något att fira. Sen gick vi, ja Hanna, vi gick och bowlade, haha. Vi hade en jättemysig kväll.

När vi kom hem sen var jag så jättetrött efter en hel skoldag och aktiviteter hela kvällen att jag somnade pladask. Tack älskade Alex för en underbar kväll. Jag älskar dej! <3



Veckans bästa reklam


Härliga kyssar


Nollning i skolan

Herregud vad mycket uppgifter vi har fått under veckan. I måndags gick vi som sagt till skolan i olika stilar, jag i rockkläder. Jag kände mej inte riktigt som mej själv. När jag gick bredvid mamma kände jag mej som den där dottern som inte riktigt blev det mamma ville, dottern som det gick lite fel för.

I fredags hade vi fått i uppgift att memorera alla tvåornas namn och efternamn så vi blev utfrågade i måndags. Jag kunde väldigt många namn, men när de sen frågade vem det var som var borta så stod vi som frågetecken allihopa. Men sedan fick vi reda på att det var Gina Garcia Ratto som saknades. Henne känner ju jag. Hon gick i Alex klass... Aja. Misstag. Jag bad om ursäkt till henne dagen efter =p.

Sen fick vi iaf uppgiften att skapa en hejaramsa tillsammans i lagen. Våran rock ramsa blev inte så bra alls, det var andra som tog hem det. Vi hamnade iaf någonstans i botten. Haha.

Uppgiften vi hade till idag var att baka en tårta som matchade vårat tema (rock) och fixa en bra presentation till tårtan. Jag och Tina från klassen åkte hem till Christine igår och bakade tårtan. Den blev såååå hardcore!!! =D Haha. Det blev en döskalletårta. Egentligen så skulle vi använda "isfacklor" (de där som sprutar eld) men sen blev det prat om brandlarm, och ja, en lång historia, men vi struntade till slut i facklorna iaf. Folk hade verkligen hittat på roliga idéer till tårtor, men vi hoppas att tvåorna gillade våran tårta bäst. Resultatet får vi imorn.

Våran galna HARDCORE tårta... =D

Dum som jag var på våran tårtpresentation så headbangade jag sönder min nacke. Jag kan liksom inte hålla upp huvudet ordentligt. Min pojkvän Alex, en van headbangare, säger att jag kommer att få nackspärr imorn. Jag skulle inte bli chockad direkt, men jag hoppas verkligen inte. Det var tillräckligt svårt att dansa idag. Och jag tänker inte låta en fjantig nackspärr hindra mej från att dansa. =p Nu ska jag äta middag och kolla på finalen av So you think you can dance.

So long lovers

Niki o Martha

Två grymma, unga hiphopdansare från Sverige som vann först streetstar i Sverige för att kvalificera sig till Juste debout i Frankrike (som är världens största streetdance tävling). Den vann de oxo. De e så sjuuuukt bra!!

RSS 2.0