Gräsänka

Jahapp, så blev man gräsänka. Alex ska gå på hans kompis bröllop, och jag blev inte bjuden... vi har snart varit tillsammans i 7 år och jag blir inte bjuden på hans polares bröllop. Även fats jag inte känner honom tycker jag att om man är ett seriöst par över 20 år som har varit tillsammans i 7 år, då är det REN HYFS att bjuda partnern. Hanna sa ett par kloka ord för ett tag sedan "bjuder man mej så bjuder man Jonte" och det ÄR så det ska vara. Bjuder man mej så bjuder man Alex, bjuder man Alex så bjuder man mej. Lite sur är jag, men men. Det är ute i skärgårn så att han sover över där någonstans, så inatt är jag gräsänka. Det känns ju lite sådär...
Nicoles, min kompis, syster som gör fantastiska tårtor är det som har
skapat dessa vackra tårtor. Vill ni se mer gå in på hennes blogg.
.
.
Jag ska ta vara på dagen ordentligt och göra det bästa jag bara kan göra av denna dag och det är precis INGENTING. Eller något måste jag ju göra. Jag kan ju faktiskt inte ligga i sängen och stirra upp i taket utan att faktiskt ligga i sängen och stirra upp i taket, men jag ska göra american panncakes titta på en massa film, spela spel, titta på TV och bara slappa järnet.
Ha en bra dag

Treats dancecompany

Den 21-22 augusti är det öppet hus på balettakademien. Då ställer vi oss på scen studio 4 på balettakademien och bjuder på en show.

KOM OCH TITTA!! =D

Koreografi: Philippa Gjöres Clark
Dansare: En del av Treats company, Philippa Gjöres Clark, Carola Ax och Hanna Casseborn.

gilla treats company på facebook:
http://www.facebook.com/pages/Treats-company/215627201789568#!/pages/Treats-company/215627201789568

Maja, Lindyhiphop!!

Carola berättade om denna grupp för mej. De e najs, kanske lite väl svängiga i jazz fronten för mej ibland, men vissa låtar e riiiktigt bra. MAJA, jag har en ny grej till dej här... kanske litelindyhiphop?

Maja, du får göra en lindy korre till mej till de här två låtarna. Det skulle nog gå lättare för mej i min Lindyhoppkarriär då... =P





Min favorit Movits låt. Inte lika mycket jazz.



Denna är oxo riktigt bra



Maja, nu är det dags att sätta på dansskorna och koreografera lite... =P <3<3<3<3<3

Rörande och skrämmande





Uppochner

Japp, vädret idag. Jag ska ge en liten rapport. Imorse var det regn, nu helt plötsligt är det supervarmt och sol klockan 12, om en timme ska det börja spöregna och det ska hålla i sej med uppehåll från och till hela kvällen. Inte undra på att jag har ont i huvudet...

Jobb och dans?

Hej alla! Nu sitter jag här på jobbet och ska nart sluta. Det har faktiskt varit mycket att göra idag för en gångs skull. Jag har tagit emot två stora bud, flyttat möbler, möblerat ett rum, visat ett rum för en kund och ja, mycket mer än en vanlig dag på jobbet. Tiden går lite fortare då och det känns ju bra.

Idag efter jobbet så vill jag verkligen dansa. Nu var det ca 4 veckor sen jag tog klass, så det ska bli intressant hur det går. Men jag har lite ont i halsen... Så typiskt att så fort man blir frisk så blir man smittad igen... jag och Alex smittar varandra fram och tillbaka, det känns som om vi aldrig kommer att bli friska.

Så vi får se hur det blir med dansen. Jag vill verkligen. Jag hade hoppats på att halsen skulle vara över vid denna tid, men det är den inte. Om jag inte blir bättre innan klockan 18:30, så finns det inget annat att göra än att hoppa dansklassen. Men jag ska verkligen ta malaya, det har jag bestämt mej för. Men hon är ju här i två veckor till, så att jag kommer nog att hinna ta klass för henne, peppar peppar.


Ångest sms till mamma från Utöya

Det här är nog det värsta jag har läst. Det är väldigt tungt att läsa. Jag får ont i magen av detta. Tänk vad dessa människor har varit med om. Hur kommer man tillbaka till ett vanligt liv efter detta? Det är helt sinnessjukt.



Sms:en mellan mor och dotter - ord för ord

– Mamma, det är en galen man som skjuter!

Marianne Bremnes fick det skakande telefonsamtalet från sin dotter Julie strax efter klockan 17.

Hon bad sin mamma ringa polisen, och sms-ade sedan var femte minut – för att mamma skulle vet att hon var i livet.

Julie Bremnes försökte först ringa 112 när skottlossningen började. Men det var upptaget.

Då ringer hon sin mamma i stället. Samtalet sker klockan 17.10, enligt Julie.

Tillsammans med tre-fyra andra personer gömmer hon sig bakom en klippa. I väntan på räddning hörde hon skottlossning. Och smsade sin mamma var femte minut.

Till slut blev Julie och de andra upplockade av turister i en båt.

– Det var helt overkligt för oss. Den grymhet som hade ägt rum gick inte upp för oss förrän nästa dag, när jag hörde hur många som dött, säger Marianne Bremnes till Verldens Gang.

Vg.no har publicerat sms-konversationen mellan Julie och hennes mamma Marianne.

SMS:EN MELLAN MAMMAN OCH DOTTERN – ORD FÖR ORD

Julie: ”Mamma, säg till polisen att skynda sig. Folk dör här!”

Mamma: ”Jag jobbar på det, Julie. Polisen är på väg.

Vågar du ringa mig?”

Julie: ”Nej”

Julie: ”Säg till polisen att det är en galen man som går runt och skjuter folk.”

Julie: ”De måste skynda sig!”

Mamma: ”Polisen vet om det och har fått många meddelanden. Det går nog bra,

Julie: Polisen ringer oss nu. Ge oss ett livstecken var femte minut är du snäll.”

Julie: ”Ok”

Julie: ”Vi är livrädda!”

Mamma: ”Det förstår jag, flickan min. Håll er gömda, gå inte någonstans. Polisen är redan på väg om de inte redan kommit. Ser ni några skadade eller döda?”

Julie: ”Vi gömmer oss i klipporna längs kusten.”

Mamma: ”Bra! Ska jag be farfar komma och hämta er när det blir säkert igen?”

Julie: ”Ja”

Mamma: ”Vi kontaktar farfar på en gång.”

Julie: ”Jag älskar dig fastän jag kan skrika ibland :-*”

Julie: ”Och jag har inte panik, även om jag är skiträdd.”

Mamma: ”Det vet jag, flickan min. Vi är mycket glada i dig också! Hör ni fortfarande skottlossning?”

Julie: ”Nej”

Mamma: ”Har du hört något från de andra från Troms? Farfar är på väg nu.”

Julie: ”Polisen är här.”

Mamma: ”Han som skjuter har polisuniform. Var försiktig! Vad händer nu?”

Julie: ”Vi vet inte”

Mamma: ”Kan du prata nå?”

Julie: ”Nej”

Julie: ”Han skjuter fortfarande!”

Mamma: ”Jørgen har simmat iland. Pratar med hans pappa nu.”

Mamma: ”Det rapporteras överallt på riksnyheterna, det är full uppmärksamhet på Utøya nu. Var försiktig! När ni får möjlighet, kom till fastlandet och åk med farfar till Hamar.”

Julie: ”Jag lever fortfarande”

Mamma: ”Och tacka Gud för det”

Julie: ”Vi väntar på att bli hämtade av polisen.”

Julie: ”Vi hörde skottlossning nu så vi vågade inte gå upp.”

Mamma: ”Bra! Det är evakuering nu säger de på tv.”

Julie: ”Vi hoppas bli hämtade av någon snart. Kan de inte ta honom snart?!!”

Mamma: ”Terrorpolisen är där och jobbar med att ta honom nu.”

Julie: ”OK”

Mamma: ”Ska vi försöka boka en flygbiljett hem till i morgon?”

Julie: ”Det har jag inte tid att tänka på nu.”

Mamma: ”Det förstår jag.”

Julie: ”Vet du om de får tag i honom?”

Mamma: ”Jag ska hålla dig informerad, flickan min. Vi följer rapporteringen på tv hela tiden...”

Mamma: ”Hej, är du där?”

Julie: ”Ja. Helikoptrarna kör runt oss.”

Mamma: ”Då har de i alla fall sett er?”

Julie: ”De letar efter folk i vattnet, vi blir inte upplockade ännu!”

Julie: ”Vad säger de på nyheterna?”

Mamma: ”Vanliga polisen åker också båt till Utøya, annars inget nytt. Det är inte klart med skytten så håll er lugna. Vänta på att någon hämtar dig.”

Mamma: ”Nu har de tagit honom!”

Publicerat av Aftonbladet.


www.Morphthing.com


Min och Alex framtida plutande flicka.

Och detta är Alex som transa... =P


Haha, så lite har jag att göra på jobbet... =P

En tyst minut



Idag klockan 12.00 är det dags för att ha en tyst minut för alla döda i tragedin i Norge. Oavsett var ni är, på jobbet, hemma, på ica... stanna upp i en minut och tänk på alla offren och alla de runtomkring massakern i Norge.

Tragedin i Norge

Det är svårt att inte tänka på tragedin som har hänt i Norge och på alla som har varit med om det hemska som har hänt. De jag tänker mest på är de ungdomar som varit tvungna att se och vara med om detta och självklart de nära och kära till de som har avlidit.

Det okända

Alltså herregud. Jag är ett stort fan av detta program, ibland. Vissa är rena bluffen, men andra vet verkligen vad de håller på med. Som i detta fallet, Terry Evans. Det är helt sjukt. Han är helt fantastisk. Jag vet att många utav er inte tror på sånt här, och jag kan heller inte påstå att jag tror till 100% (men nånting i denna stil tror jag på), men vad det här nu är så är han, Terry Evans otroligt skicklig. Om ni har 30/45 min, så titta på detta.

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/det_okanda?title=det_okanda_del_2&videoid=1778816


Fresh

Äntligen, efter ca 4 timmar med bakgrund o header blev det som jag ville ha det. Finally! Nu är det dags för lunch på jobbet. Sen ska jag fortsätta jobba till klockan blir 17.30. Efter det ska jag iväg till Lidingö och Stage där jag och Anton får låna lokal (Tack Martina!!) för nu börjar vi repa till årets World contraception day gig.


Balettakademien

Det är så himla härligt att känna som jag gör. Det är inte många som på ett sommarlov känner att man längtar tillbaka till skolan. Det gör jag. Då har man hittat rätt. =D


Musikalen Trollet på gatan

Haha, Hanna hittade denna bild på balettakademiens hemsida. Den är från Pee crews hiphop koreografi på balettakademiens scen studio 4 i julas. Jag hade ingen aning om att det fanns bilder... Det bästa är att man hittar bilden om man går in på "BA musikal" och detta är en bild från min hiphop koreografi. Det skulle vara en musikal om troll eller uteliggare kanske.


"Radiooo.."

Nu kommer jag ju oxo på att jag har ju inte lagt upp videon på denna dans på min blogg. Knäppgök!! Så här kommer den oxo.


Sjuk-->Frisk

Äntligen så börjar halsen göra saker lite lättare för mej. Har känt mej frisk i kroppen ända sen i söndags, men halsen har varit ett (ursäkta språket) rent helvete. Jag har liksom inte kunnat äta någonting och jag som är som gaalen i mat och dessutom har det konstigt nog varit riiiktigt god mat den senaste tiden som till exempel pasta carbonara och tacos. Och när Philippa inte kan njuta av tacos, då är något riktigt fel. Nu sitter jag på jobbet och dricker te hela dagen och äntligen börjar jag känna att halsen blir bättre, peppar peppar ta i trä.



Ingen vila och ro

Idag insåg jag att jag kommer att vara tvungen att gå upp senast klockan 06.30 varje vardag nu i tre veckor. Haha, skolan kommer bli som sovmorgon när den börjar. För nu är jag tillbaka på kontoret. Det kommer att bli trycksår på rumpan, många timmar framför datorn och ett antal drömmar på tangentbordet. Jaja, pengar är det iaf.


Tips till nyblivna studenter i stockholm

Nu har ju det som sagt kommit in ytterligare en etta på balettakademien, vilket gör att våran klass officiellt är årskurs två........!!!! WHAAT! Sjukt kul och spännande. Jag tittar tillbaka på tiden då jag kom in på akies, hur lycklig jag var men samtidigt så stressad och nervös, allt löste
sej tillslut.

Min lycka övergick i panik efter ett tag:

Från:

"JAG KOM IN PÅ BALETTAKADEMIENS DANSARUTBILDNING. JAG ÄR SÅÅÅ GALET LYCKLIG!!!! NU SKA JAG OCH MAMMA NJUTA PÅ ÖLAND. JUST NU SITTER VI I BILEN PÅVÄG."
Och
"Öland öland öland. Härliga öland. Det är så skönt att vara här, särskilt när man har en så härlig känsla i kroppen. Jag kom in. Det enda jag kan tänka på just nu är att JAG KOMMER ATT BLI SÅ BRA. Det här är bara början på ett liv som riktig proffsdansare. Nu ska jag njuta av solen och lugnet på öland. Ha en härlig dag."

Till:

"Nu börjar jag bli nervös inför skolan. Hur mycket kan jag jobba egentligen? Jag måste ta bort lite grupper. Jag kan inte jobba som danslärare för mycket när jag går i skola på akies. Jag får tänka på det under natten. Jag har fått ett givande samtal med Alex och imorn ska jag prata med mamma. NU ska jag lägga mej och titta på "Fucking Åmål!!" Så härligt underbar film. Sen ska jag gå och lägga mej. Sov gott! <3"
Och
"Jag måste verkligen göra middag. Men det går så mycket tankar i huvudet. Vad ska jag göra med jobbet? Pengar? Lägenhet? Studielån? Stipendium? Mat är liksom det sista jag tänker på... Ingen är hemma. Mamma och Hampus är på Öland och Alex jobbar till och med tisdag."

Jag kommer ihåg att jag verkligen inte mådde bra, fastän jag tyckte att det borde vara firandets period. Så här kommer lite tips på vad man ska göra innan man börjar akies.

1. Fixa studielån
Gå in på www.csn.se och klicka på en länk till höger där det står "ansök om studiemedel". antingen så kan du logga in med personlig kod som du kan beställa hem på posten (men då kan du inte skicka in ansökan via nätet utan bara på posten) eller så kan du logga in med e-legitmiation via din bank. Har du nordea så använder du dosan, om du inte har e-legitimation så gå i så fall in på http://www.nordea.se/Privat/Internet+och+telefon/e-legitimation/207904.html?WT.mc_id=194 och följ instruktioner för att fixa en e-legitimation. När du väl är inloggad på csn så är det inte så svårt. Klicka på "göra en ny ansökan för studier i Sverige" och följ sedan instruktionerna. Man får lite drygt 8000 i månaden, vissa månader mer, andra mindre. Du kan välja att ta bara bidraget och inget lån, eller välja ut några veckor du vill ta lån för. Det finns också ett "merkostnadslån" att söka, vilket vi som går akies kan få. Detta lån kan du ta för kostnaden utav utbildningen, dvs 20100 kr för hösten och 25400 kr för våren.


2. Boende
Studentlägenheter är mitt hetaste tips, se till att registrera dej på www.sssb.se så fort du bara kan, det är möjligt att det inte går förrän du börjat skolan, men så fort du kan. Där kan du få en studentlägenhet för den tiden du pluggar. Om du planerar att bo i sthlm för endast de tre åren du går akies skulle jag vilja påstå att det är bäst att leta studentbostäder eller andra-handsbostäder, för det är extremt svårt att få ett första hands kontrakt i sthlm om du inte stått i stockholms bostadskö sen du var 18. Här är tips på sidor att leta andrahandsbostäder på.
www.andrahand.se
http://www.hittadinbostad.se/index.php?option=com_property&task=categories&type=rentals&Itemid=3
http://www.hyralya.se/
www.blocket.se
http://www.bopunkten.se/annonser/
www.bostad.stockholm.se

Om du vill bo i stockholm under en längre period och skaffa dej ett första handskontrakt så finns det några sidor
www.fixakontraktet.se
https://botorget.einarmattsson.se/hss/Default.aspx
http://www.signalisten.se/
Om du har stått i stockholms bostadskö sen du fyllde 18 år så finns det en möjlighet att skaffa ett första handskontrakt. Det enda som krävs är att du snart ska fylla år. Om du går in och tittar på lediga lägenheter så lägger bostadskön ut lägenheter för ungdomar, dessa lägenheter har ibland ett krav på ålder. T.ex. om du är 20 och snart ska fylla 21 så ska du leta efter ungdomslägenheter med ålderskrav 20 år, då är du äldst av alla 20 åringar och har troligtvis inte många framför dej i kön. En ungdomslägenhet är inte en lägenhet för en kort period, utan det är ett vanligt förstahandskontrakt. Att de lägger ut lägenheten som en ungdomslägenhet är egentligen bara för att ungdomar ska få en större chans att få lägenheter. Det var på detta sätt jag fick min lägenhet.


3. Jobb
Ta inte på er mer än vad ni orkar. Jag började med att undervisa 4 dansklasser i veckan, men märkte snabbt att det var något jag inte klarade av, så jag skar snabbt ner på dansundervisningen till 2 klasser i veckan. Ni vet själva hur mycket ni orkar i vanliga fall. Dansarutbildningen på balettakademien är en riktigt tuff och jobbig utbildning, man blir så otroligt trött efter skolan, men det där är olika för alla också. Det handlar om prioritering. Men testa dej fram, det går alltid att säga upp sej från jobbet lite senare.

4. Stärk upp kroppen
Ett bra tips är också att stärka upp kroppen innan du börjar skolan, kanske inte hela sommarlovet, men ca två-tre veckor innan skolan börjar. Tips på smart träning kan du hitta mycket bra på en av mina klasskompisars blogg, http://www.nattstad.se/thereseL?cat=10097. Hon har jättebra övningar som du kan göra innan skolan börjar och tips på bra sätt att träna och liknande. En annan bra träningsblogg för dansare är http://idawarg.se/.

Sååå, varsågoda. Ingenting att oroa er för. =D

Sthlm-Öland-Sthlm

Hej och förlåt att jag inte uppdaterade något när jag var på öland, men nu är jag hemma och nu kommer uppdateringarna flöda. Vi hade en supermysig semester på Öland, förutom de sista dagarna, då jag som vanligt blev sjuk.

 -:-:- TILL -:-:-


Jag och Hampus åkte ner med katterna tillsammans med kusin Fia i hennes nya bil. Sen spenderade vi en och en halv vecka på Öland tillsammans med mamma (som överraskade oss med att komma klockan 12 dagen efter vi kommit ner, då var bilen lagad och med ett blankt besiktningspapper) och morbror Ackel. Efter en halv vecka kom min andra morbror, Anders, Ina (gudmor) och Alex och lite senare kom Per och Katta, mina gudföräldrar (Per e iaf min gudfar, Katta e typ min gudmor, lite).


Per        &        Katta                      Fia          &          Ackel

Vi hade det jättemysigt, tittade massor på damfotboll, jag sprang stora rundan, 4 km, två ggr och tränade ganska mycket faktiskt tills en dag jag vaknade upp med rejält ont i halsen. Detta var fredagen innan vi skulle åka hem, vilket inte var så bra tajming eftersom jag skulle börja jobba idag, jag fick feber och dagen efter blev det bara värre. Alla sa till mej att det säkert var ett virus och att det inte var nån idé att åka till doktorn, då fick lilla Philippa ett litet utbrott som fick mamma att förstå att det var dags att ringa till ölands vårdcentral, som vi alltid brukar behöva göra när jag kommer till Öland.





Det gick bra för svenskarna. Vi förlorade mot Japan i semifinalen, men vann bronsmatchen mot Frankrike som ni kanske såg här. Japan - USA avgjorde med straffar i finalen där Japan tog hem guldet. Första gången för ett asiatiskt lag, kul tycker jag, också med tanke på vad de behövt gå igenom i år.
(I mitt hjärta kom Sverige tvåa eftersom vi vann hela två gånger över USA)





På lördagen åkte jag till doktorn där jag fick penecilin mot en elak bakterie jag hade i halsen. Nu är de bättre, men Alex har börjat känna sej tjock i halsen och få feber, men jag hoppas att det går över för honom. Stackarn. När det var dags för oss att åka hem så kom min tjocka kusin Ellen. Hon är en av mina två närmsta kusiner i ålder (hon fyller 25 i år) och är gravid. Läskigt tycker jag eftersom det är jag som står på tur efter Ellen, det kändes konstigt att se henne med en stor mage, men som man innan kunde ana fanns det inte en enda annan kroppsdel på henne som var tjock, hon är alltid lika smal och snygg.

SaabaFrasse

Eftersom Saaba gömde sej för att hon ville stanna kvar på Öland så åkte vi tyvärr hem med bara en katt, Frasse, han såg extremt förbannad ut. Antagligen för att Saaba fick stanna och inte han. Men Hampus skulle ändå stanna på Öland, så han tar hem henne när han åker hem i veckan.

 -:-:- TILL -:-:-

Grattis till platsen på balettakademiens 3 åriga utbildning

Grattis coola Alina!!                      Grattis snygga Cicci!!
Grattis bästaste bästa Nicole!!
Grattis skönsjungande Ellen!!            Grattis sköna Nikolina!!
Grattis musikal Henric!!
Grattis härliga My!!

Ellen och hawaii stolen


Öland idag

Alright. Väskan e packad o klar, klockan 12 bär det av till centralen, klockan 13 bär det av till eskilstuna och klockan 14 bär det av mot öland. Jag och Hampus åker med Fia till Öland idag och mamma stannar kvar i stan i hopp om att bilen ska börja fungera, gör den det så åker hon så snabbt hon kan, gör den inte det så tar hon bussen ner så fort hon kan. Öland i en och en halv vecka. På söndag slutar Alex jobba, så han kommer på måndag sen den 18e juli börjar vi jobba allihopa.

Lite mer ego-dans-bilder


Terri Best

Jag mår inge bra alls!!! Ont i halsen, huvudet och jag känner att huvudet och gommen är som en sprängfylld ballong. Usch!! Jag vill verkligen ta Terri Best. Hon bor i L.A och undervisar där. Nu i två veckor är hon i sthlm. Jag har haft tre chanser att ta hennes klass, men jag har sumpat de alla. De man pratar med som har tagit henne säger att hon är helt fantastisk. Idag var jag totalt inställd på att ta henne, men jag blir självklart sjuk. Jag hoppas på att jag är tillräckligt frisk så att jag kan ta hennes klass imorgon bitti.

Photo-session

Igår efter jobbet hade jag och Hanna en liten photosession som gick förvånansvärt bra.. (inte för att jag trodde att vi inte skulle få några bilder, men..) vi fick så hiimla många fina bilder. Här är några utav dem. Jag lägger upp fler när jag kommer hem.


















Sommarjobb

Så... mitt nya sommarjobb. Det känns ju helt underbart att ha ett sommarjobb överhuvudtaget, men det är ett väldigt skönt och bra sommarjobb oxo. Släpper in folk, gör kaffe, ser till att det finns mjölk, tar emot paket och post. Ja, jag är en allt-i-allo helt enkelt. Det är trevligt, skönt, lugnt och bara ja, bra. Jag skulle väl kanske inte vilja jobba här så länge men över nån månad under sommaren är det väldigt lagom.

Kontorsråttan

Första dagen på mitt sommarjobb som vikarierande receptionist. Nicole söker akies och ska till Gbg i sommar, så jag vikarierar för henne på SAB kontorshotell som receptionist. Haha, jag har nog aldrig haft på mej sådana här tråkiga kontorskläder, ser ut som en riktig kontorsråtta.

Ännu mer musik

Ojojoj, vilken musikalisk dag!
Fantastisk låt av den genialiska Björk, "Bachelorette"

Lazy song

Man kan ju inte annat än berömma denna UNDERBARA video. Så grymt skön och groovy! JAG ÄLSKAR DEN!! Den borde få pris i bästa musikvideo eller nåt. Låten e oxo galet bra. Aj LööÖööÖööV it!!

Musikfest

Elisa - "Yashal"
-
Inner - "My philosophy"
-
Adele - "Dont you remember"
-
Afasi & Filthy - "Natten till idag" (Lyssna på texten!!)
-
Veronica Maggio - "Snälla bli min"
-
Alexis Jordan - "Happiness"

Solallergi

Jag vet att man inte ska prata ont om solen, men jag måste just nu få säga att jag är EXTREMT solkänslig. Jag bränner mej hur lätt som helst och jag får solsting ännu lättare. Fan, jag älskar ju solen och att det är varmt, men jag kan verkligen inte vara i solen just nu. Suck. Jag önskar verligen att jag var en av er som har hud med pigment och som får energi av solen.

RSS 2.0