Orkanen Sandy

Ja, det känns lite som att bli rånad på semestersagar. Jag hade tänkt ta 2 klasser idag och två klasser imorgon som blivit inställda på grund av orkanen Sandy. Här hemma har jag och Alex bunkrat upp med nudlar, nötter, bröd med pålägg, ägg, pasta, chips, vatten och juice för att klara morgondagen utan att gå ut i stormen. Allt i New York verkar stänga. Tunnelbanan och bussarna är inställda och dansskolorna stänger igen. Kuuuul!!! Utan TV dessutom. Nu har vi lärt oss en läxa. Ta ALLTID med datorn när du är ute och reser! 😋 Happy Halloween!!!! 🎉


Tattoo!

Och Alex den galningen gick in på en tattoo shop och gjorde en tag. 20 min senare satt den på benet. En tattuering i New York. Han är lite på moln just nu.


Klass #3 och en orkan

I torsdags var vi i Svenska kyrkan tillsammans med Larssan, Helle och Emelie. Skönt att hitta lite lugn och en kanelbulle mitt i den stressiga staden. Under middagen hittade vi en mycket mysig Grekisk restaurang. Och Alex blev lycklig när han kunde prata Grekiska med personalen. Maten var dessutom väldigt god. Alex insåg hur mycket han längtade efter Grekland, eftersom restaurangen var uppbyggd på ett otroligt grekiskt vis blev det mycket nostalgi.

På kvällen åkte vi till en rooftop bar tillsammans med Yasse och Linnea. Ida, Mari och Moa kom också dit. Det var riktigt häftigt. En ordentlig upplevelse. De hade den godaste mysdrinken, men den gjorde inte direkt trötta Phille särskilt pigg, tvärtom, det var en varm choklad drink med likör. Gissa om jag var påväg att somna på plats. Hahaha, det hade sett ut.

När vi vaknade igår gick ju Alex som vanligt in på aftonbladet. Kul att se att det är påväg en orkan hit. Vi pratade med våran hyresvärd och gick reda på att han ska iväg och surfa medan orkanen är här, för att vågorna blir mycket större då.. Haha. Det är ju ordentligt trist att det ska bli så dåligt väder, att tunnelbanan kanske ställs in och att man kanske inte kan gå ut vissa dagar. Men jag e mindre orolig nu när jag har pratat med Thom, vår hyresvärd om orkanen.

Igår tog jag min tredje klass för Bryce Mousset. Hm.. Ja, den va okej. Inte riktigt min stil, lite för djup och långsam för mej. Härligt att titta på, men njae inte en klass för Phille egentligen. Om jag kommer ut imorgon tänkte jag ta lite hiphop. Håller tummarna för det. Igår köpte jag dessutom ett par yyyyunderbara Steve Madden skor. Jackie har ett par likadana, men jag var bara tvungen för de e SÅÅÅÅÅÅ snygga!!!


Klass #2

Uuuuuuunderbara Wes Veldink. Hans klasser är så sköna. Det bara passar mej, jag behöver knappt anstränga mej på hans klasser, utan de e bara att följa med i flödet o musikaliteten. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Onsdag- klass #1

Igår hade vi en utforskardag. Det blev lite shopping och lååååååånga promenader. Vi gick från lower east side till times square och tillbaka.

Idag åkte vi och mötte lite kompisar på upper west side och åt på ett mysigt ställe "good enough to eat". Scrambled eggs med bacon o pannkakor. Fantaaaastiskt! Efter det gick jag med dem o tog klass, min första dansklass i NY. Läraren hette Hicks och var en helt fantastiskt människa. Vissa dansare var helt otroliga, andra inte. Skönt att man kände sej tillräcklig. Fick en del uppmärksamhet också. Det kändes bra.

Nu har jag och Alex ätit autentiska burgare och snart ska jag iväg på min dansklass med Wes. Känns bra, men lite läskigt att åka tunnelbana själv. Men jag klarart!


I New York

Jaha, så var man i New York. Hungrig, trött och i en helt annan världsdel kändes inge bra alls. Taxin som virrade runt oss som tusan i williamsburg (troligtvis för att tjäna massa pengar, men han påstod att han var tvungen att ta den vägen för att det var kö) kostade bara 40$. Skönt. Jag och Alex var redo på Stockholm taxa. Där hade den resan gått på mer än 1000 kr. Vi fick tag på nycklarna till lägenheten som vi fått via airbnb. Lägenheten såg precis ut som på bilderna. Mysig och trevlig. Absolut lagom. Sedan vandrade vi upp i Manhattan, jag var som vanligt tjurig och rädd. Som sagt, hungrig, trött och i en helt annan världsdel är inte den bästa kombon för lilla Phille. Vi hittade ett subway och tog oss tillbaka till lägenheten och åt. Vi fick inte på TVn när vi kom hem (ska kolla det med Thom idag) så det var svårt (SJUKT SVÅRT!!!!) att hålla sej vaken. Klockan 8 somnade jag (2 på natten i Sve), och vaknade kl 5 (11 på morgonen i Sve). Idag ska vi runt och se staden. Det blir väl lite central park, broadway och ground zero.


RSS 2.0